Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Kewell'ın Mektubu

Kewell'ın Mektubu
 

http://www.galatasaray.org


Harry Kewell’ın Galatasaray ile anlaşması özellikle İngiliz basınında geniş yer buldu. Ancak bu ilginin nedeni Galatasaray’ın yaptığı önemli bir transferden ziyade Avusturalyalı futbolcunun 2000 yılında Leeds United’ta forma giyiyor olmasıydı. Bilindiği gibi 5 Nisan 2000 tarihinde İstanbul’da Galatasaray ve Leeds United taraftarları arasında kavga çıkmış ve Christopher Loftus ile Kevin Speight adında iki Leeds United taraftarı hayatını kaybetmişti.

Bugün bu elim olayın üzerinden 8 sene geçmesine karşın bazı İngilizler Kewell’in Galatasaray’da oynayacak olmasının bir hata hatta saygısızlık olduğunu düşünüyor ve bunu çeşitli platformlarda dile getiriyor. Bu düşünceler Kewell’ı o denli etkilemiş olmalı ki tecrübeli futbolcu konu ile ilgili düşüncelerini açıklayabilmek için Sky Sports’a geçtiğimiz günlerde kendi kaleminden bir mektup gönderdi. Mektup; Kewell’ın hem Leeds United’a hem de merhumların yakınlarına büyük saygısı olduğunu ve Leeds United’ın kendisi üzerindeki emeğini asla inkar etmeyeceğini açıklaması ile başlıyor. Mektubun devamında ise Avusturalyalı futbolcu Galatasaray’da 19 numaralı formayı giyecek olmasının nedeninin Leeds United’ta ilk on birde oynamaya başladığı ilk dönemlerde kendisine 19 numaralı formanın verilmesini ve böylece eski takımına olan saygısını göstermek istediğini söylüyor. Mektubun sonunda ise Kewell, İstanbul’da gerçekleşen olaylardan, 1905 yılında kurulmuş ve gurur duyulacak bir geçmişe sahip olan Galatasaray’ın sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu, kendisinin her görüşe saygılı olduğunu ancak aynı saygının kendisine de gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

Her şeyden önce Kewell’ın kendisini eleştirilenlere böyle bir mektup ile yanıt vermesi hem çok medeni bir davranış hem de tartışmaların sona ermesi için çok doğru bir adım. Ancak bu metuptan öte İngiliz taraftarların yazılanlar ile ilgili yorumları da hayli ilgi çekici. Yorumların ortak noktası olayların her takımın başına gelebilecek bir talihsizlik olarak görülmesi ve yaşananlardan dolayı Galatasaray’ın da Kewell’ın da suçlanmasının son derece yanlış olarak addedilmesi. Umarım 5 Nisan 2000’de yaşanan bu tür üzücü olaylar bir daha dünyanın hiç bir yerinde yaşanmaz ve sporun amacının insanları ayırmak değil birleştirmek olduğu eninde sonunda anlaşılır.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..