Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Balıkçılık
 

Kıl Kuyruk!

Kıl Kuyruk!
 

KILKUYRUK!


Pardon arkadaşlar güzel bir hikâye’ye başlamıştım ve hatta ilk bölümü yayınlandı ama devamı için kısa bir ara vermek zorundayım. Malum av zamanı, zamanı geçmeden bazı avlardan bahsetmek zorundayım! Bunun yanı sıra Norveç’ten getirttiğim özel kılkuyruk çağırma cihazım var. Tıpkı sazan yemleri gibi hani bir ara yazmıştım.

BOİLİ: Sazan için en birinci yem. Hazırlanması ve alıştırılması eziyetli, ancak verim oranı maksimum derecede. Herkesin uygulamasını istemem, çünkü kullanımının artması halinde sazan popülâsyonu azalabilir.

Tatlı veya tuzlu su avlarında olduğu gibi kara avcılığında da kullanılan sahte kuş sesleri çıkaran cihazlar vardır. Öyle ki bu cihazları avcılıkta kullanmak beceri ister.

Şimdi de size aşağıdaki alt sıradaki Kılkuyruğu anlatacağım!

Kılkuyruk

Zarif, uzun boyunlu, uzun kuyruklu, koyu gri bacaklı ve ince, gri gagalı bir ördektir. Büyük sayılarda grupların kışı geçirdikleri birkaç geleneksel lagün ve sulak alan haricinde nadiren rastlanırlar. Erkeğin, göğsünden boyun kenarı boyunca yukarıya doğru ince bir çizgi halinde uzanan, göz alıcı beyazlıkta bir göğsü ve koyu kahverengi başı vardır. Gövdesi gri, karnı beyazdır ve siyah kıçının önünde krem rengi bir leke bulunur, kuyruğu uzun ve ince, kuyruk ucu sivridir. Telkuyruk gibi kısa gagalı, koyu renk kanatlı ve daha çok denizde yaşayan bir türdür.

Dişi kılkuyruk yeşilbaştan daha gridir, yüzü daha düz, grimsi ya da kirli sarı renklidir, yüzü ile kontrast yapan koyu bir gagası vardır. Uçuş sırasında iç kanatların uzun, dar ve beyazımsı firar hattını gözler önüne serer (genellikle giysiye dair en iyi ipucudur), uzun, sivri uçlu kuyruğu ve ince uzun kanatları vardır. Sessiz bir kuştur: dişisi vaklar erkeğin sesi ise daha yüksek ve ıslığımsıdır.

Göçmen kuşlardır. Bazen geldiği tarihlere bakın(!) dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışırlar. İğneada’daki lagünlerde bunlara çok sık rastladığım olur. Zavallı karameke’ler bu kılkuyrukları bana şikâyete gelirlerdi! Bende bu kılkuyruklar denizden göle geçit yaptıklarında namluyu bazen popolarına değdirir basardım… tetiğe. Eee ne demişler dinsizin hakkından avcı gelir.

Her sese kulak vermemeli!

Doğanın kanunumudur bu dağdan gelip bağdakini kovmak? Hadi canım hayvan da olsa haddini bilmeli ev sahiplerine karşı saygılı olmalı! Yoksa 76 namlu, 9 numara kılkuyruk saçması ile çi-zer-ler:))

Not: Ali kardeşim kusura bakma yine sözümde durmama müsaade etmiyorlar, malum “Kılkuyruk” yüzünden, yanlış yere tünemiş Özür dilerim:))

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..