Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu'nun Görevi Tazminat Ödemek mi?

Kılıçdaroğlu'nun Görevi Tazminat Ödemek mi?
 

Bizim bildiğimiz, bir partinin genel başkanının kendi partisini iktidara taşımak olduğudur. Doğru realite de budur, bu olmalıdır.

Politika'da realitenin bu doğru üzerinde yürümesi gerekirken, kimse kızmasın ama CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu adeta tersine yürütmeye çalıştığını görüyoruz.

Bir değil, iki değil sürekli olarak partisinin ivmesini yukarılara taşıması gerekirken aşağıya doğru sürüklediğine şahit oluyoruz.

Bu durum referandum seçiminde de aynı olmuştur, cumhurbaşkanı seçiminde de (Ekmelettin çatı formülü) son 24 Haziran seçimlerinde de!

Şimdi de aynı hatayı (bilinçli yada bilinçsiz. İnsan'ın kendi partisine zarar verebilir mi? dediğinizi de duyar gibi oldum) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yapıyor.

Evet, Kılıçdaroğlu İstanbul'a henüz kesin olmamakla birlikte Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermesi durumunda (ağır olacak belki ama) partisine ihanet edeceğini düşünürüm.

İmamoğlu Beylikdüzü'nde başarı göstermiş olabilir ancak İstanbul'lu İmamoğlu'yu tanımamakta. Kılıçdaroğlu İstanbul'u almak isteseydi Muharrem İnce'yi aday göstermeye çalışırdı (ee tabi İnce'nin İstanbul'u alması demek genel başkanlık koltuğunun da tehlikeye girmesi demek olacağı düşüncesiyle Kılıçdaroğlu İnce'nin aday gösterilmesine sıcak bakmıyor)

Bir önceki yazımda Binali Yıldırım ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin bir nezaket ziyaretinin olmadığı ve İstanbul adaylığı konusunda görüşüldüğünü ve de Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adaylığı konusunda pasif kalacağını yazmıştım.

Kılıçdaroğlu ile Yıldırım arasında kapalı kapılar ardında anlaşma sağlanmamış olsaydı İmamoğlu'nu aday göstermek istemezdi.

İmamoğlu demek, kesin CHP'nin İstanbul'u kaybetmesi anlamına geliyor..

Gelelim Ankara'ya..

İsterseniz Bolu'da bir çay molası verelim..

Yok, yola devam..

Mansur Yavaş'ı da Good Party pardon İYİ Parti'ye kaptırmak üzere Kılıçdaroğlu. Kulislerde Mansur yavaş'ın İYİ Parti'den aday gösterileceği şeklinde konuşuluyor CHP+ İYİ Parti ittifak protokolu gereği, daha doğrusu ittifak anlaşması doğrultusunda..

Peki ne kaldı CHP için?

İstanbul ve Ankara'yı alamadıktan sonra ne işe yararamış olur CHP?

Ne işe yararsın eey Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara'yı alamadıktan sonra? Anladık iktidara gelmek gibi bir niyetinin olmadığını biliyoruz ama hiç olmazsa İstanbul ve Ankara için biraz efor sarfetsen kolun mu ağrır?

Doğrusun, namuslusun iyi insansın ama Erdoğan'a tazminat ödemekten başka bir icraatını göster dişimi kıracağım!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..