Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu'nun Oğlu ve Bedelli Askerlik.

Kılıçdaroğlu'nun Oğlu ve Bedelli Askerlik.
 

Belki de sade vatandaş olmayı isterlerdi.


Bir bedelli furyasıdır gündemi aldı götürüyor. Kanunun çıkması, taslağı, yaşı derken şimdi iş kimler bedelli askerlik yapacak, bedelli askerlik etik mi tartışmalarına geldi.

Sanatçılar, futbolcular derken şimdi de siyasilerin çocukları konuşuluyor. Ama biraz ayıp oluyor.

Bu kanunu eğer devlet uygun görüpte çıkarmışsa uygulamaya katılanların ayıp ediyor olmalarını tartışmak biraz abes oluyor.

Ben askerliğimi 16 ay yaptım. Birçoğu gibi geride çocuğumu ailemi bırakıp "vatan görevidir, kutsaldır" diye ardımıza bakmadan gittik. Yine ihtiyaç olsa yine gideriz.  İşin bu kısmı tartışılmaz ama  insanların geride bırakamayacak işleri, problemleri ya da askerlik süresince olumsuz etkilenecek yaşantıları olabilir.

Yeni kurduğu işi askere gittiği için batan, köyünde kendisinden başka tarlasına, hayvanına bakacak kimse olmadığı için ailesi mağdur olan, hayatta karşısına çıkan en önemli fırsatı, askere gittiği için kaçıran çok insan gördüm.

Bedelli askerlik, artık ordusu profesyonelleşen bir ülke için bana göre gayet doğal ve insanları içinde bir imkan. Bu işte ölçünün en az 1 ay temel eğitim verilmesi ve sadece parası olana değil olmayana da hitap etmesi gibi koşullarla düzenlenerek devamlı olması bile düşünülebilir.

Gelelim Kılıçdaroğlunun oğluna:  Zaten yaşının tutmadığı gibi bazı iddialar da var ama bence eğer şartları sağlıyorsa faydalanmalı. Sadece desinler uğruna çocuğu irade dışı normal askerlik yaptıracaklarsa Kılıçdaroğlu Ailesi bir daha düşünmeli. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olduğu için değil baba gibi düşünerek hareket etmeli. Zaten bizim medya ne olursa olsun birşeyler yazacak......

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..