Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kilo almak istiyorum diyenlere çözüm önerileri

Kilo almak istiyorum diyenlere çözüm önerileri
 

kilo almak istiyorum


Ekranlara ya da internete baktığınızda insanların büyük bir çoğunluğunun kilo almak istediğini ve bunun için adeta büyük bir araştırma içerisine girmiş olduğunu görebilirsiniz. Bunun nedeni ise internette oluşturulmuş olan diyet listeleridir. Bu listeler genellikle uzmanların tavsiyesi doğrultusunda oluşturulmuştur ancak sizin için önemli olan kendi kilo ağırlığınıza göre bir planlama çıkarılmasıdır. Çünkü her insanın hangi yiyeceğe ne şekilde bir reaksiyon vereceği kestirilemez. Örneğin aynı şekilde iki insanın aynı yemekleri yediğini düşünürsek aldıkları kilo miktarı aynı olmadığı gibi ikisinin de kilo alacağı kesin değildir. Çünkü buradaki asıl sır sizin metabolizma hızınızla bağıntılıdır. Eğer ki metabolizmanız yavaş çalışıyorsa o zaman kilo alımınız daha hızlı olacaktır ancak metabolizma hızlı çalışıyorsa o zaman ne kadar yerseniz yiyin kilo alımı bir türlü gerçekleşemeyecektir. Bugün bir çok kişi de bu durumdan oldukça şikayetçidir. Asıl konu sizin metabolizma hızınızı yavaşlatmak değil dengeli bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Çünkü yersiz yere metabolizma hızının yavaşlatılması aynı zamanda sizin başka hastalıklara da açık olacağınız anlamına gelmektedir.

Birçok insanın araştırmaları sonucunda elde ettiği sonuçlardan bir tanesi dengeli spor yapmaktır çünkü insandaki enerji kaybının büyük bir çoğunluğu spor sonrasında oluşmaktadır o zaman vücudunuzda karbonhidrat açığı olacağı için kaslar yeterince beslenemeyecek ve zayıf kalacaktır ancak spor sonrasına  yenilen bir yemek aynı zamanda kaybettiğiniz enerji miktarını geri getireceği gibi sizin de hızlı bir şekilde kilo almanızı da sağlayabilir.

Burada asıl konu doktor kontrolü olmasıdır çünkü metabolizmanızın hızlı ya da yavaş çalışıyor kararını doktor verecektir. Bir uzman görüşü sonrasında sizin vücudunuzun istediği perhizi doktorunuz size zaten anlatacaktır. Bu önemli ve kesinlikle es geçilmemesi gereken bir durumdur. Bazen kilo alamamaya neden olarak beslenme alışkanlıkları gösterilebilir kişiler düzenli bir şekilde beslenmedikleri için kilo alamazlar. Yani bunun için yeme bozukluğunuzun düzeltilmesi bunun da bir programa bağlanması gerekir bu oldukça zahmetsiz ve basit bir yöntemdir yani bir küçük sihirli dokunuş sayesinde hızlı bir şekilde kilo alımınız gerçekleşebilecektir.

Yararlanılan Kaynak: http://kiloalmaninyollari.net/kilo-almak-istiyorum-ama-alamiyorum-diyenler/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..