Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kilyos ağlıyor

Kilyos ağlıyor
 

Rumelikavağı Fotoğraf: Timur Kara (vila-int. Hava Fotoğrafçılığı)


Hükümet 10 milyon kaçak binaya 2008 yılında 13 maddelik “Dönüşüm Yasası” adı altında yapılacak af ile mevcut yapıların yüzde 50’sine yakını kaçak olan, yani imarsız ve ruhsatsız olan binaları yasal hale getirilecek yasayı çıkarmaya hazırlanıyor... Öte yandan kamuoyunda kısaca 2/B orman arazilerinin satışı olarak bilinen konuyu 2008 yılında tekrar ele alması ve bu konuda yasa çıkarması da bekleniyor.

(*) Kilyos’un panografik görüntüsü sayfa altındadır.

2008 yılı için hükümetin hedefinde bunlar varken, yerel seçimler de yaklaşıyor. Her seçim döneminde olduğu gibi belediyeler de seçim atmosferine girerek, göstermelik yatırımlar ile seçmeni tavlamaya çalışıyor. Bu çalışmaları yaparken yasa dışı yapılaşmayı da fark (!?) etmiyor. İnşaat sektörü de bu dönemi avuçlarını ovuşturarak iştahla bekliyor.

Hava fotoğrafçılığı yapan Timur Kara İstanbul’un nadide sahili ve ormanı olan Kilyos üzerinde uçarken bu güzel(!) doğayı görüntülüyor. Görüntülere baktığınızda Kilyos hallaç pamuğu gibi atılmış, ormanlar adeta “kemirgenler” tarafından kemirilmiş, oyulmuş, adeta yok oluyor, Kilyos..! Kilyos’ta doğa can çekişiyor.

http://img525.imageshack.us/my.php?image=kilyoryokvr0.jpg
Fotoğraf: Timur Kara (vila-int. Hava Fotoğrafçılığı)

Kilyos sahilinde yapılaşma almış başını gitmiş, lüks siteler, villalar ormanı yok ederek sırtını ormana yaslamış. Bir tarafta orman diğer tarafta deniz, şehir stresinden uzak mekanlar hazırlanıyor parası olanlara.. Rant için orman katledilerek yapılıyor tüm bu lüks konutlar, Kilyos’ta!.. Kilyos’ta doğa nefes alamıyor, tükenmiş!..

http://img178.imageshack.us/my.php?image=kilyos2ho5.jpg
Fotoğraf: Timur Kara (vila-int. Hava Fotoğrafçılığı)

Kilyos sahilinde başka şeylerde oluyor, taş ocakları ve hafriyatçılar toprağı oydukları gibi ormanı da oyuyorlar kazanç için.. Kilyos delik deşik, öbek öbek olmuş, yapay göletler oluşmuş, Kilyos’ta!... Kilyos’ta doğa inim inim inliyor, Kilyos ağlıyor..

Kilyos’un katline belediyeler ne der? Ne yapıyorlar? Bilemiyorum!. Şimdi seçim planları yaptıkları da aşikar. Hükümet mi? Zaten onlar 2B yasalarını biran önce çıkarıp ormanı satarak 25 milyar dolar gelir (2003 yılında AKP’nin tahmini rakamı) elde etmenin hesapları içerisindeler.

“Görünen fotoğraf, kılavuz istemez.!”

M.Şükrü ŞEKER

16.02.2008

(*) Kilyos’un panografik görüntüsü için tıklayınız => http://static.panoramio.com/photos/original/4633805.jpg Kilyos’un panografik görüntüsü ile karşılaşacaksınız. Tüm Kilyos sahili boydan boya önünüzde. Fotoğrafın en sağında Rumelikavağı yer almaktadır. Boğazın Karadeniz’e açıldığı son noktadır. Yorum sizlerin..

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na (FSEK) göre bir bölümü veya tamamı alıntı yapılamaz, kopyalanamaz ve izinsiz yayınlanamaz. Sadece kaynak belirtilerek link verilir. Her hakkı saklıdır.

Fotoğraf: Timur Kara (vila-int. Hava Fotoğrafçılığı) Yayın izni alınmıştır.

 
Toplam blog
: 3
: 1395
Kayıt tarihi
: 06.03.08
 
 

49 yaşında, İstanbul'da yaşayan bekar biriyim, ticaretle uğraşıyorum. Hürriyet gazetesi dahil bir ka..