Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Kim bu Arap kalıntısı meczup?

Kim bu Arap kalıntısı meczup?
 

SAHİBİNİN SESİ!


Televizyonun karşısına geçip, Balçiçek Pamir'in sunduğu ‘Karşıt Görüş’ programını izlemek için kumandanın düğmesine basıyorum.

Programın adı karşıt görüş ama görüşler hep aynı! Programa özel olarak çağrıldığı her hareketinde belli olan ve adının önünde şair markası bulunan sözde konuk, aslında tetikçi İsmet Özel sazı eline bir alıyor(!) pir alıyor...

Karşıt Görüş programında Patrik Bartholomeos'un açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen azınlık hakları konuşulacak.

Programın konukları İsmet Özel isimli meczup ve Yazar Ahmet Turan Alkan. Ancak sunucu dâhil olmak üzere, karşıt görüşten kimse yok. Herkes içindekini dışarı çıkartıyor. Dur, çüş diyecek kimse yok!

İşte o meczuptan inciler:

"Ruhban Okulu kapalı kalsın" dersem, ben kimden aferin alacağım; "Açılsın" dersem kimden aferin alacağım, mesele budur. Lozan'da Patrikhanenin Türkiye sınırları dışına çıkması için gayret ettik. Ama başaramadık. Türkiye sınırları içinde değil Ruhban Okulu, Patrikhanenin bulunması bile milli devletimizin işine gelen bir şey değil. Atinalılar hala İstanbul'dakinden büyük kilise yapmıyor, hala İstanbul'u kendilerinin sanıyorlar.

"Çarmıha gerilmiş hissediyorum" sözü, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yürütülen işlerin bir safhaya geldiğinin göstergesidir.

Bizim demokrat olmak gibi bir derdimiz yok. Vatanımızın hangi tehlikeler altında olduğu konusunda kimse ikazda bulunmuyor.

1918 yılında Türk Bayrağı'nın altı en emniyetsiz yerdi. İstiklal Harbi verdik, bu topraklarda Türk Bayrağı'nın altı en emniyetli yer haline geldi. 13. asırdan sonra ikinci defa vatanımız oldu. "Burada sadece Müslüman’ım sözü geçer, Müslüman’dan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" diyerek ikinci defa vatanı elde ettik.

Müslüman değilseniz Türk olamıyorsunuz. Türk demek Müslüman demektir. Her Müslüman Türk değildir ama her Türk Müslüman’dır. Bir insan bunun aksini söylüyorsa niyetini keşfetmek lazım.

Türkiye Cumhuriyeti bir İslam Cumhuriyeti olarak kuruldu! Türk Bayrağı'nın altının emin bir yer olması için Türk devletinin İslam devleti olması zarureti vardı. "Tehlike atlatıldı" düşüncesi hâkim oldu sonra. 1921 yılında açılan Meclis 1923'te neden yenilendi? Vazifede olan Meclis, Lozan Anlaşmasını kabule yanaşmayacaktı. Onlar Lozan'ı kabul edecek bir Meclis elde ettiler. İstiklal Marşımızın şairi ikinci Meclis'te yok.

Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda İslam cumhuriyeti olması gerekiyordu, 86 yılımızı feda ettik. 1928 yılında İslam harflerinin değiştiği sene "devletin dini İslam’dır" hükmü anayasadan çıkarıldı. "Türkiye Cumhuriyeti'nin dini İslam dır" yazacak olduğu halde "Neden İslam harflerini kaldırdınız?" sorusuna cevap verilemezdi.

Türk olmayana gavur denir. Gâvurda akıl olsa Müslüman olurdu!

Namaz kılarak Türk olunur!..

Bunu herkes kolaylıkla gözlemleyebilir. “<ı>Dağda kalan Alevi kalmıştır, gelip yerleşen Sünnileşmiştir. <ı>Toroslara gidin görün. Alevilik Müslüman baskısından kurtulmak isteyen gayri Müslimlerin sığındıkları bir şeydir. Aleviler, Haçlı Seferleri başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra burayı terk etmek istemeyen Avrupalılardır.”

Biliyorsunuz bu gün Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendilerini şahin, güvercin diye ayıranlar için bir söz kullandı. Bu sözü, Yezit, Arap kalıntısı Meczup için söylemekte bir sakınca görmüyorum… Ve ‘Kem söz sahibine aittir’ diyorum.

Kahramanmaraş Katliamının yıl dönümünde böyle bir meczup’un televizyona özel olarak çıkartıldığı ve bu işin arkasında Fatih Altaylı, Yiğit Bulut ikilisinin olduğunu düşünüyorum.

Daha birkaç gün önce bilmem kaçıncısı yapılan Alevi Çalıştayına “Maraş Katliamı” sanıklarından Ökkeş Şendiller’i davet eden zihniyet, böyle bir meczubun insanlık dışı çıkışı karşısında ne gibi bir tepki gösterecek, gerçekten merak ediyorum.

Fazla umutlanmaya da gerek yok. Bu zihniyet Sivas’ta insanları diri diri yakanları savunan bir zihniyet! Gerçek zihniyetlerini, böylesi Yezit, Arap Kalıntısı bir Meczupla dile getiriyorlar.

En son yapılan araştırma ile sayıları 25 milyonu bulan Alevileri yok sayan bu zihniyeti, televizyonlarına çıkartanlar, alevi toplumundan gerekli cevabı alacaklar mı? Bekleyip göreceğiz!

Ancak; görünen o ki düzmece suikast palanları bile bu ülkede hala reyting yaparken, böylesi bir meczubun sözlerinin üzeri hemen örtülecek gibi…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..