Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kim bu Haldun Üstünel? Adnan Polat'ın halefi mi?

Kim bu Haldun Üstünel? Adnan Polat'ın halefi mi?
 

Haldun Üstünel, GS taraftarının sevgilisi...


Türk futbol camiası uzun zamandır bir ismi diğerlerinden daha fazla telaffuz eder oldu. İlk defa bir yönetici ismi, yıldız futbolculardan, teknik adamlardan, kulüp başkanlarından daha fazla anılıyor.

Haldun Üstünel, kulüp yöneticiliğinde bir devrim yapıyor adeta. Başarılı, kararlı ve iş bitirici yapısıyla birçok yıldız futbolcuyu Galatasaray’a ve dolayısıyla Türk futboluna kazandırdı.

Son iki sezonda, Fernando Meira, Harry Kewell, Milan Baros, Frank Rijkaard, Abdulkadir Keita, Elano Blumer, Leo Franco ve son olarak Lucas Neill ile Brezilyalı Jo Alves’e sarı kırmızılı formayı giydiren Üstünel yurt dışındaki temaslarına devam ediyor. Futbolumuzdaki birçok meslektaşına nazaran daha az konuşup daha çok iş yapan, adını icraatlarıyla gündeme getiren başarılı yönetici sarı kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurarken, taraflı tarafsız tüm futbol kamuoyunun da takdir ve beğenisini kazandı.

Haldun Üstünel’in bu başarılı operasyonlarının ardında sonsuz destek ve yetkiler aldığı Başkan Adnan Polat’ın da hakkını yememek gerekir. Zira Adnan Polat, Haldun Üstünel’le güçleniyor ve Üstünel’in icraatlarıyla da besleniyor. Görünen o ki; hiçbir şekilde koltuk kaygısı da gütmüyor. Kim bilir belki de koltuğu devredeceği isim olarak görüyor Üstünel’i. O da haddini aşmadan, bir görev adamı gibi sadece işini yapıp, köşesine çekiliyor.

In Haldun we trust-Haldun’a güveniyoruz” diyen Galatasaray taraftarı da kendisinden daha nice yıldızlar bekliyor.

Peki kim bu Haldun Üstünel:

1967 İstanbul doğumlu olan Haldun Üstünel, orta öğrenimini Saint Benoit Lisesi, lise öğrenimini Suadiye Lisesi’nde, yükek öğrenimini ise A.B.D. San Francisco Dominican College Üniversitesi’nde Uluslararası İş İdaresi Bölümü’nde tamamladı. Üstünel, 1992 yılından bu yana İstanbul Tela Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. İngilizce ve Fransızca bilen Üstünel, evli ve iki çocuk babası.

Üstünel’i başarılarından dolayı tebrik ediyor futbolumuza yapmış olduğu katkılardan dolayı da kendisine teşekkürü borç biliyoruz.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..