Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım'ın başına Yılmaz Vural mı geçiyor?

Milli Takım'ın başına Yılmaz Vural mı geçiyor?
 

Yılmaz Vural, futbolseverlerin teknik direktör adayı...


Fatih Terim’den sonra Milli Takım’ın başına geçecek teknik direktör üzerine aylardır birçok isim konuşuladursun bu adaylar arasında biri çok özel bir şekilde ön plana çıktı.

Yılmaz Vural, Türk halkının gönlünde yatan Milli Takım Teknik Direktörü imiş meğer.

Hürriyet Gazetesi teknik direktör adayları arasında en çok adı geçen iki aday için bir anket düzenlemiş. “Milli Takım’ın başında kimi görmek istersiniz?” sorusunun şıkları Yılmaz Vural ve Giovanni Trapattoni.

Ankete katılan 324 bin 883 kişinin, 295 bin 383'ü (%90,9) milli takımın başına Yılmaz Vural'ın gelmesi yönünde oy kullanmış. Trapattoni'yi isteyenlerin oy oranı ise 9 bin 67'de (%2,8) kalmış. Geriye kalan %6,3'lük bir kesim ise bu iki isim dışında bir teknik direktörü istemiş.

Futbolcuları ile olan diyalogları, sempatik tavırları ve hiçbir zaman gizleyemediği yüksek hırsı ve azmi ile Türk futbolseverlerin dimağlarında ve gönüllerinde yer eden Yılmaz Vural daha önce Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne talip olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda üç büyük takımın kritik dönemlerinde de hep gündeme gelmiş, kendisi de kulüplerden görev beklediğini ifade ederek sürekli bir yerlere mesajlar göndermişti.

Meşhur paylaşım sitesi Facebook’ta da yüzlerce üye ile “Yılmaz Vural A Milli Takımın başına geçsin kampanyası” yürütülüyor.

Yılmaz Vural kimdir peki?

Yıllardır Türk futboluna hizmet etmekte olan teknik adam 1 Ocak 1953 Adapazarı doğumludur. 1979 yılında Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi’ni, 1983 yılında da Köln Spor Akademisi’ni başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.

1986 yılında beri Türkiye Liglerinde aktif olarak teknik direktörlük yapmaktadır. Bu 23 yıllık dönem içerisinde Bursaspor’u iki kez olmak üzere toplam 18 takımı çalıştırmıştır. Bir başka ifadeyle 3 büyükler ve milli takım dışında (neredeyse) çalıştırmadığı takım kalmamıştır.

3 kez Türkiye’de yılın antrenörü seçilen Yılmaz Vural, 1987 yılında da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Fair Play Şeref Diploması Ödülü”ne layık görülmüştür.

Eskişehir, Sarıyer ve Antalyaspor’u Süper (1.) Lig’e yükseltmiş, 2 kez de TSYD Kupası kazanmıştır. Türkiye Kupası serüvenine 2 final sığdıran hocanın en büyük başarıları da 1992, 96 ve 97 yıllarında takımlarıyla kazanmış olduğu Başbakanlık Kupası olmuştur.

Milli Takım için hoca arayışlarında olan Futbol Federasyonu’nun tercihi kimden yana olur bilinmez ama bu işe hararetle talip olan, yıllarını Türk futboluna adamış başarılı teknik adam Yılmaz Vural’ın da değerlendirilmesi temennimizdir.

Başarılı olacağını umuyor, saygılar sunuyoruz.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..