Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Kimdir Alex? Böylesine yücelttiniz!!!

Kimdir Alex? Böylesine yücelttiniz!!!
 

alıntı


Alex De Souza hayatı

Fenerbahçeli Alex tam adı Alexsandro de Souza 14 Eylül 1977, Curitiba doğumlu, Brezilyalı futbolcu. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giydi.

Alex Futbol Kariyeri

Futbola 1995 yılında Coritiba FC takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımı'nda da oynamaya başlamıştır.  2001-2002 sezonunda Parma takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo'ya transfer olmuştur. Diğer sezon ise Cruzeiro takımına transfer olmuştur..(Bu abartılacak bir kariyer değildir bana göre)
 
2004 yılında ise Fenerbahçe'ye transfer olmuştur.2010 yılında Gaziantepspor'a attığı gol sonrasında 100'ler kulübüne girmiştir. Alex 2010-2011 sezonu ikinci yarısında Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme yenilemiştir
 
Ve sonrasında

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle heykeli dikildi.
 
Yabancı hayranlığının bu kadarına pes dogrusu!

Bizim ne futbolcularımız vardı tarih yazan ve efsane olan ; onları ananınız var mı?

Ya da yeni yetişen genç yıldız takım futbolcuları için futbol programlarında onların kariyerleri üzerine belgesel çekeniniz var mı? (Ancak kavga kıyamet gidiyorsunuz)
 
Neden yabancılar şımartılır ki?
 
İşte böyle yapılarak adamlar bir ton parayla ülkemize getirilip, muhteşem hayat yaşıyorlar sonra kraldan çok kral oluyorlar.
 
Biz insanımıza vermediğimiz değeri onlara fazlasıyla neden veririz?
 
Aykut Hoca başarısız olabilir; ama bir yabancının gidişine bu kadar tepki vermek ve geçmişin en başarılı futbolculardan birini yerden yere vurmak ne kadar  hakkaniyete sığar.
 
Ayrıca yorumlarda Aziz Yıldırım adına yazılan yazılar çok çirkin; efendim hapishanede iken ona verdikleri destekten pişmanmışlar(inanmadıysan neden gittin kardeşim).Aykut hocayla elele verin gidin vs.vs.
 
Ayıptır beyler!!! Ben galatasaray taraftarıyım, lise yıllarında fanatiktim artık neredeyse seretmiyorum bile ama bir taraftarın takımını, yönetisini ve hocasını bir yabancı için böylesine yerden yere vurmasını hak görmüyorum vicdanen.
 
Sel gider kum kalır unutmayalım!

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....