Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Değerleme
 

Kimin umurunda

Kimin umurunda
 

Neredeyse bir yıl oldu, blog yazarlığına başlayalı. İnsanlar neleri daha çok okuyorlar, nelere daha çok değer veriyorlar, artık daha iyi biliyorum. Siyasetle, politika ile, ülke sorunları ile, ilgilenenler azınlıkta.

Magazin ve dedikodu, baş köşede. Absürb şeyler yazsanız, manşettesiniz. 50 li yaşlarını çoktan geçmiş, Hülya Avşar, Ajda Pekkan, hala seksapel olmaya gayret gösterip, köşe bulabiliyorlar. Nükhet Duru, göğüs dekoltesini kullanıp, yarım ton makyajla, ilgi çekmeye uğraşıyor ve prim alıyor. Geçmiş günlerini bonus olarak kullanan, Müjde Ar, programına izleyici çekmek için, aykırı şeylerden medet umuyor. Açık oturumlarda, ülke sorunları tartışılmıyor. Ne Kürt sorununun, ne, Ermeni sorununun esasını bilen var.

Yokluk, yoksulluk, sadece ekonomik alanda değil, kültürel alanda da almış başını gidiyor. Ülkemizin manzarası, az gelişmiş ülke manzarası. Futbol, en çok konuşulan konu. Fatih Terimin istifası ile ilgili, görüş belirtmeyen kaldı mı, bilmiyorum. Yerine kimin geleceğini, en az 60 milyon kişi, merak ediyordur. Türkiye, giderek AB den uzaklaşıyor. PKK içimize giriyor. Araplarla platonik aşk, yaşanırken, 100 yıllık dostluklar bir kenara itiliyor. Başbakan, Araplara şirin görünmek uğruna, koca bir ülkeyi harcıyor. Kimin umurunda?... Açlık, yoksulluk, işsizlik, kimin umurunda?

Hükümet iflas etmiş, ayakta durmak için, hastalardan, emeklilerden sadaka topluyor, kimin umurunda? PKK lılar, davul zurna ile karşılanıp, beş dakikada sorgulanıp, yargılanıp, serbest bırakılıyorlar, kimin umurunda? Ülkemizin saygın Proföserleri, aydınları, yazarları, gazetecileri, Atatürkçü oldukları için, tutuklanıp, suçlarını bile bilmeden, içeri atılıyorlar, kimin umurunda, Almanya da, Gurbetçileri dolandırıp, paralarını Türkiye de bir televizyon kanalına aktaranlar, nitelikli dolandırıcılıktan, mahkum edilirken, bizde Saygın kuruluşların başına getiriliyorlar, kimin umurunda? Her gün onlarca cinayet, onlarca tecavüz, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, olayları yaşanıyor, bunların sayısı hızla artıyor, 70 likler, 13 yaşındaki kızlara sulanıyor, kimin umurunda? Erozyon, sadece doğada değil, ahlakta da hüküm sürüyor, kimin umurunda? Mart karı, eskiden Mart ayında yağardı, şimdi Ağustosun ortasında da yağıyor, kimin umurunda. Ne demişti şair; Bir elinde cımbız. Bir elinde ayna. Umurunda mı dünya.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..