Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kınalı kuzular...

Kınalı kuzular...
 

Kınalı Kuzular...

Ellerine kına yakmış Mehmet...Mehmet’e sormuşlar; “ ele neden kına yakılır?” diye. Bizim köyde üç şey için üç yere kına yakılır. Kurbanlık hayvanın üzerine kına yakılır. Allah’a yakınlığın işareti olsun diye. Gelinin eline kına yakılır kocasına yakın olsun diye. Askerin eline kına yakılır, vatanına yakın ve kurban olsun’ diye cevap vermiş Mehmet, ağabeyim Mehmet, kardeşim Mehmet, yarim Mehmet...

Sıfır noktası. Beynimin sıfır noktasından daha mı uzaktır acaba? Nereye varır ki bu nokta? Ardı arkası var mıdır? Sonu bellimidir yoksa dönülmez yollara mı gebedir? Aklım almaz ki bu nasıl bir cihandır sınırlarında sıfır olan noktalar vardır. Ve Mehmetler taşınır kamyonlar dolusu oralara. Nereler mi oralar diyorum ya işte “SIFIR NOKTASI”. İnsanın olurda sıfırı, koca dağın sıfırı olur mu? Olur elbet. Sıfır olan dağlarda sıfır olan insanlar barınır. Kalleş, hain, alçak, lanetlenmiş insanlar...Ve o lanetlenmiş insanlara yapılacak hiçbir şey yoktur o nedenle onlar cihanda sıfırdır kocaman bir hiçlerdir yani, etkisiz elemanlardır.

Ellerine kına yakmış Mehmet...annesinin kınalı kuzusu Mehmet. Sıfırda sen ne yaparsın, yaraşır mı senin şerefli başına sıfır noktası. Ellerine kınalar yakarsında bizim için mi gidersin oralara. Biz geceleri rahat uyuyalım diye mi, koklayamadan belki bir çiçeği daha kana kana alıp başını götürürler seni oralara. Hangi kahpe kurşuna gelir vücudunda, daha bir tenin sıcaklığını duyamadan sarılamadan yare doya doya...Sevdiğim Mehmet kanını helal et etki bizim için verdiğin bu can uykularımızda yapışmasın yakamıza.

Ellerine kına yakmış Mehmet...benim Mehmet’imin kınası var ellerinde. Var mı senin Mehmet’inin kınası? Soruyorum var mı? Nerede senin Mehmet’in sıfır noktasının aşağılık sıfır insanlarına karşı ne yapmakta? Hangi ellerinde kına olmayan memleketin toprağında yaşamakta? Kamyonlara doldurulmuş yığınların arasında değil senin Mehmet’in. Senin Mehmet’in London’da, Washington’da, Brüksel’de, Paris’te. Yan gelip yatmış Mehmetler seninkiler. Altında son model arabası, evde karısı, elinde bebesi. Villasında keyif çatmakta senin Mehmetlerin. Haram olsun benim Mehmet’imin döktüğü kan sana ve senin Mehmetlerine. Allah iki cihanda da affetmesin sizin gibileri.

Ellerine kına yakmış Mehmet...yüreğimden geçiyor gözlerin, ben ellerinin kınasını başıma taç yapayım, seni omuzlarımda taşıyayım, akıttığın kanına göz yaşımı karayım. Vatan uğruna sen canını ver ben senin canına kurban olayım. Mehmet kardeşim hainler durdurabilir mi seni, hangi dağ ki o vatan toprağında sana geçit vermesin, hangi insan ki o senin gücünün önünde başını eğmesin, hangi alçak ki o ihaneti cezasını bulmasın....

Fotoğraf: www.milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 61
: 1378
Kayıt tarihi
: 13.07.07
 
 

Sadece yazmayı seviyorum hepsi bu. ..