Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Siyaset
 

Kırat doğru yol tutmadı, millet tozunu yutmadı

Kırat doğru yol tutmadı, millet tozunu yutmadı
 

Sağda beklenen ve neredeyse sona yaklaştı denen CHP genel başkanı Baykal'ın bile SOL'a model olarak görmeye başladığı DYP-ANAP biriği yıkıldı.

Aslında şaşmamak gerekiyor çünkü bu iki isim gerçekten bunu başarabilecek kapasitelere sahip değiller. DYP Genel Başkanı Ağar, son zamanlarda farklı siyasi görüşler dile getirmeye başlamıştı. Bunun en sivrisi, 'düz ovada siyaset' söylemiydi ve aslında sağ söyleme Özal'la girmiş fakat tutmamış, bu söylem farklılıkları da göz önüne sermeye yetiyor.

Aslında sağ tabana bakarsanız etkisinde kalınan isim çok. Görevleri biten isimler bile partiler üstünde büyük etkiye sahip. Bunlar Demirel, Yılmaz, Çiller... Ama Mumcu gibi bazı isimlerde bu ağır topların artık kenarda durmasını düşünüyor. Ama malum ülkemizde durum bu yönde değil.

Özellikle Yılmaz büyük etkiye sahip bu kırılmada. Aslına bakarsanız Yılmaz Türkiye'de ve merkez sağda çokta sevilen bir isim değil. Ama memleketi Rize sayın Yılmaz'a sahip çıkıyor ve bu Karadeniz kenti Anap üzerinde baskı kurabiliyor. Bu baskı sayın Ağar'ı da etkilemeyi başardı. Yoksa memleket dahilinde Yılmaz'ın adaylığı için yanıp tutuşan bir kesim yok.

İlginç olan bu gelişmeler ışığında istifa eden isimlerin CHP'ye geçmesi. Ama bana göre Meclis'te CHP'den bu isimler istifa edeceker. Yani CHP de bu isimler kalıcı değiller ve solcu da olamazlar zaten.

Yani anlayacağınız;


KIRAT DOĞRU YOL TUTMADI
MİLLET TOZUNU YUTMADI
KURDA KUŞA YEM OLUNCA
BAL YAPAN ARI DA KALMADI

 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...