Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kiraz yemek için ne kadar çok sebep var

Kiraz yemek için ne kadar çok sebep var
 

Sağlıklı Yaşam için...


Bildiğiniz gibi yazın ucu göründü.

Şunun şurasında birkaç gün sonra özelliklede bizim yaşadığımız Antalya ve diğer Akdeniz illerine yaz resmen ve alenen geliyor.

Yazın gelmesi ile birlikte meyve çeşitliliğindeki artış, insanın kendisini yenilemesine yardımcı oluyor.

Haziran ve Temmuz aylarında, bence en güzel meyve Kiraz!

Aşağıdaki bilgileri okuyun ve sonra neden kiraz yemeniz gerektiğine inanın.

İşte mucizevi meyve Kiraz'ın faydaları;

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor...

Ama uzmanlara göre en önemli özelliği ağrıların dindirilmesinde aspirinden bile daha faydalı olması...

Uzmanların verdiği bilgiye göre Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor.

Araştırmacılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmekteler.

Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmekteler. Yani tamamen doğal bir ağrı kesici. Hem de çok etkili!

Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir Aspirin almakla eşdeğer görülüyormuş. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktaymış.

Kiraz ağrı kesici özelliğinin yanı sıra bir numaralı stres yok edici olarak tanımlanıyor...

*Yapısındaki bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyormuş.

*A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostuymuş.

*Kirazın bir diğer özelliği ise kadınların menopoz dönemlerinde dertlerine derman olmasıymış.

*İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyormuş.

*Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyormuş.

*Kirazın içinde bulunan kinik asit ise böbreklerin taş ve kum yapmasını önlüyormuş... Dahası kum ve taş dökmeye yardımcı oluyormuş.

*Kirazın sadece böbrekler değil aynı zamanda safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor.

*Kiraz en önemli özelliklerinden biri de vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlamasıymış... Dolayısıyla da dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyormuş.

*Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyormuş. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önlüyormuş.

*Kiraz kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesine de büyük katkıda bulunuyormuş...

*Kirazın özellikle ergenlik dönemindekiler için mucize niteliğinde bir yararı varmış... Kanı temizleyen kiraz yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyormuş.

*Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesi de deride kırışıklıkları önleyip gideriyormuş...

*Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyormuş.

*Kiraz tüketimi ile karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyormuş. Böylece sindirim gücünü artırıyormuş.

*Kirazda bulunan 'levüloz' adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyorlarmış.

*Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyormuş.

Başka ne kaldı?

Yanlış anlaşılmasın! Benim Kiraz bahçem falan yok. Herkes gibi pazardan alıyorum.

Buyrun Kiraz mevsimine! İsteyen yer istemeyen yemez.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..