- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kırmızı köz biber ve domates soslu makarna
“Böyle bir lezzet yok” derler ya bu makarnanın tarifi de o cinsten. Köz biber aroması, domates ve soğan aroması ile birleşince harikalar yaratıyor. Kırmızı köz biberli, domatesli makarna yaz, kış sofralarınızın baş tacı olacak.
Malzemeler:
1 paket makarna (burgu makarna kullandım)
3 veya 4 tane iri közlenmiş biber
2 tane büyük domates
2 tane iri soğan
4 tane ince yeşilbiber
4 diş sarımsak
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 veya 1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu(arzuya göre, deniz tuzu yemeklere daha çok lezzet veriyor)
1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Makarnalar çok az yağ eşliğinde haşlanır, süzülür.
Biberler közlenir, kabukları ayıklanır. (Uğraşmak istemeyen konserve alabilir, o zaman yemeğe konan tuz miktarı azaltılır.)
Köz biberler dahil, tüm sebze malzemeleri rondodan geçirilir ve bir tavaya 6 çorba kaşığı sıvı yağ koyularak yağ hafifçe ısıtılır.
Tavaya tüm rondodan geçen sebze malzemeleri, tuz ve sirke konularak yüksek ateşte çok az kavurduktan sonra , ocağın altı kısılır ve hafif ateşte pişmeye bırakılır. Suyu çok çekerse az bir su koyulabilir tavanın dibi yanmasın diye.
Pişen sos, haşlanmış makarnaların üzerine dökülür ve makarnalar ile sos iyice harmanlanır.
Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan