Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kış ayında baharı yaşıyoruz

Kış ayında baharı yaşıyoruz
 

İnebolu’da sıcaklık çok düşmese de, havadaki nem yüksek olduğundan kış günlerinde üşürüz. Karlı günlerimiz çok olmasa da bir yağdı mı iyi yağar. Geçen yıl aynı gün kardan dolayı köye araba gidemediğinden yürümüştük. Bugün arabayla yola çıkarken üzerimize kaban almadığımız gibi kazak bile çok geldi. Tek bir gömlekle dışarıya çıkılabilecek sıcak bir hava vardı. Kış ayında bahar günleri yaşıyoruz. Kiminle konuşsam, böylesine sıcak bir kış yaşamadığını söylüyor.

1985 yılı Ocak ayında yağan kar o günleri gören herkesin belleğinde duruyor. Sahildeki İnebolu’ya 2 metre kar yağınca yollardaki kar temizlenemediği için açılan dar yürüme yollarından gökyüzünden ve iki taraftaki karlardan başka yer görünmediğini anlatıyorlar. O yıl da kar kısa kalmış ama güzel kış anıları bırakmış.

Kış ayında bahar gibi bir gün yaşamak hem hoşumuza gidiyor, hem de artık herkesin haberli olduğu mevsimlerdeki alışık olmadığımız değişimlerin endişeleri yaşıyoruz. Pazar günü yeniden kış ve kar bekleniyor. O kar yağınca herşeyi unutacağız veya gelecek kışlardan biri çok sıcak olana kadar erteleyeceğiz. Artık ne ozon tabakasındaki delinme, ne küresel ısınma, ne buzullardaki kopmalar ve erimeler, ne yeraltı sularındaki azalma, ne barajlardaki su seviyeleri ne de mevsimlerdeki sıradışı değişiklikler konuşulacak.

Sıcak havalara kanıp her an çıkacakmış gibi tomurcuklanan yapraklar, kar yağınca kendilerini koruyabilecek mi?

1985 Ocak ayını yıllar sonra nasıl konuşuyorsak, 2007 Ocak ayını da konuşalım sonraki yıllarda: ''O kadar sıcak bir Ocak ayı oldu ki, böylesini sonraki kışlarda hiç görmedik''. Bu yıl yaşadıklarımız, kış ayında güzel bahar anıları olarak kalsın. Yaz günlerimiz yaz gibi, güz günlerimiz güz gibi, kış günlerimiz karlı, bahar günlerimiz yeşil ve bol çiçekli olsun.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..