Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kış aylarında sağlık önerileri!

Kış aylarında sağlık önerileri!
 

alıntıdır


Son iki gündür azalan hava sıcaklığı ile beraber kış kendini iyice hissettirdi. Karanlık hava atmosferi ise insan psikolojisini direk etkilemeye devam ediyor.

İnsanlar aşamadıkları bir atalet içinde. Aslında yanlış bizde. Kışın koyu renklere ağırlık veriyoruz. Evimizde bile bir kasvet oluşuyor. Yazın zaten aydınlık olan havaya renkler eşlik ediyor. Halbuki renklere kışın daha çok ihtiyacımız var.

Evi kış konseptine hazırlamaya çalışıyorum bir süredir. Pembeler, mintler, beyazlar ağırlıklı. Geçtiğimiz hafta sonu gidip yeni çiçekler aldık. Lavanta çiçeğimizin yanına yeni bitkiler ekledik. Fide ektik. Üzerimizdeki miskinlikten eser kalmadı. Hareket ettikçe enerji doluyor insan adeta.

Ama ne var ki değişken hava sıcaklıkları karşısında bünyemizi ihmal edebiliyoruz. Bunun içinde gerekli tedbirlerimizi aldık. Adaçayı, ıhlamur, taze kekik, zencefil…

Sağlıklı yaşam üzerine çalışan bir ünlüden aldığım tarifi sizinle paylaşacağım. Bağışıklık sistemi için birebir.

Taze sıktığınız meyve suyunu bir kenara alıyorsunuz. Ardından taze zencefili de meyve presinden geçiriyorsunuz. Bir bardak meyve suyuna bir çorba kaşığı zencefil suyu katıp içiyorsunuz. Yetişkinlikler bu şekilde içiyor ancak daha yaşlılar bir tatlı kaşığı zencefil ekliyor.

Bu karışım sizi gribe karşı koruyor.

Ayrıca annemin tavsiyesinin de etkili olduğunu düşünüyorum; her gün bir parça bitter çikolata! Bağışıklık sistemine çok faydalı.

Antibiyotik ve çeşitli ilaçlardan ziyade bitkileri doğru kullanarak sağlıklı olabiliriz. Mesela boğaz ağrısına adaçayı ve limon!

Stres baş ağrılarında melisa (limon çayı).

Kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler…

Evrende bize sunulan nimetleri farkındalıkla tüketirsek, ilaçlara gerek kalmadan sağlıklı olmamız mümkün.

Şimdiden herkese sağlık dolu bir kış diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..