Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '18

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Kış Tatili Bavulu Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kışlık kıyafet, ayakkabı ve aksesuarların fazla yer kaplıyor oluşu bavul hazırlamayı zorlaştırıyor. Kış bavulu hazırlamanızı kolaylaştıracak püf noktaları ve mutlaka yanınıza almanız gerekenlere birlikte göz atalım.

Kışın soğuk günlerinin başlamasıyla kış tatili planları da hızlandı. Kışlık kıyafet, ayakkabı ve aksesuarların fazla yer kaplıyor oluşu bavul hazırlamayı zorlaştırıyor. Monttan kazağa, bot atkıya kış ürünlerini bavula sığdırmak bir sorun haline geliyor. Oysa kış bavulu hazırlamanın püf noktalarını öğrenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Hadi bu püf noktalarına ve kış tatilinde mutlaka yanınıza almanız gerekenlere birlikte bakalım.

Her işin başı planlama
Bavul hazırlama işine planınızı yaparak başlayın. Tatiliniz kaç gün sürecek, ne kadar giysiye ihtiyacınız olacak? Kıyafetlerinizi hangi ayakkabı ve aksesuarla tamamlayacaksınız? Bu sorulara yanıt verin ki bavulunuzu gerekli şeyler ile doldurmayın. Planınızı yaptıktan sonra yanınıza yedek olarak bir gün fazladan kıyafet ve iç çamaşırı almayı unutmayın.

Bavul seçimi
Eğer kısa süreli bir tatile çıkıyorsanız bavulunuzu kabin boy tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Böylece bavulunuzu gereksiz eşyalar ile doldurmazsınız ve uçak ile seyahat edecekseniz bavul bekleme derdinden kurtulmuş olursunuz. Kabin bagajı kullanacaksanız yanınıza aldığınız sıvılara dikkat etmeniz gerekiyor. 100 ml’den büyük sıvıları yanınızda taşıyamazsınız.

Alan tasarrufu edin
Çok yer kaplayan kazak, atkı, palto gibi kıyafetlerinizi rulo yaparak bavula yerleştirin. Bunu yaparken kıyafetlerinizi kırıştırmamaya dikkat edin. Az yere çok şey sığdırmak istiyorsanız kolay kolay kırışmayacak kıyafetlerinizi tercih edin. Katlanan kıyafetlerin daha az yer kapladığını unutmayın ve giysilerinizi bavula yerleştirirken mutlaka katlayın. Yerleştirme işine ayakkabılarınızdan başlayın. Ayakkabıların içine çoraplarınızı koyarak yer tasarrufu edebilirsiniz. Kalın ve ağır eşyaları valizin en altına koyun. Üst tarafa koyacağınız eşyalar ilk önce kullanacaklarınız olsun ki kolay ulaşabilin. Bakım ürünlerinizi seyahat boy olarak alın ki yer kaplamasınlar. Bavulunuzun cep bölümlerini mutlaka değerlendirin. Küçücük görünen alanlar oldukça fazla eşya alabiliyor. Son olarak en çok yer kaplayan ayakkabı ve montunuzu üstünüze giyerek de alan kazanabilirsiniz.

Ayakkabı seçimi çok önemli
Soğuğa karşı koruyan, su geçirmez bir ayakkabıyı mutlaka yanınıza almalısınız. Tatile çıkarken daha önce hiç giymediğiniz ayakkabıları yanınıza almamalısınız. Yeni ayakkabılar ayağınıza vurarak tatilde kötü anlar yaşatabilir.

Termal içlik ve çorap
Soğuk bir bölgeye tatile gidiyorsanız ve soğuğa karşı hassas bir yapıya sahipseniz; bavulunuza eklemeniz gereken arasında termal içlik ve çoraplar yer almalı. Ayrıca termal taytlara da hem içinize hem de tayt olarak giymek için bavulunuzda yer verebilirsiniz. Yünlü kazak ve hırkalar da sizi soğuktan koruyacak kıyafetlerin başında geliyor.

Kış aksesuarları
Atkı, bere, eldiven gibi kış aksesuarları sizi hem soğuktan koruyacak hem de kombininizi tamamlayarak şıklığınıza şıklık katacaktır. Kış valizinin olmazsa olmazı olan bu aksesuarları, yanınıza aldığınız kıyafetleri ve ayakkabıları göz önünde bulundurarak seçin.

 

 
Toplam blog
: 5
: 86
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça; insanlık için, toplum için emek harcanması gerektiği..