Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '17

 
Kategori
Sinema
 

Kısa Film Nasıl Çekilir?

Kısa film uzun olmayan, yani izleme süreleri kısa olan filmlerdir. Kısa filmde konuyu daha kısa sürede anlam bütünlüğünü bozmadan anlatmak zorundasınızdır. Ortalama süreleri 15 dakika ile 30 dakikadır. Filmde anlatılanlar normal filmlere oranla sürenin az olmasından dolayı daha belirgin ve daha açık olmalıdır. Kısa filmlerin avantajlarının yanında dezavantajları da vardır.
Kısa film çekerken kendinizi sıkıntıya sokmayın. İmkanlarınızı etkin bir biçimde kullanın.
Kısa filmin çekimleri sırasında bol prova çekmek gerekmektedir. Bu çekimleri daha sonra izlemelisiniz. Kısa filmde yönetmen kendiniz olduğu için ve kontrol de sizdedir.

Kısa film çekmeden önce kafanızda bir senaryo oluşturun.

Hayatın içinden olaylar, doğadan kesitler, sosyal hayatta en çok değinilen veya insanların üzerinde en çok dikkat ettiği davranışlar, hayvanlar, eğitim öğretim hayatı, yolculuk, tatil, pazarlar, arabalar, işçiler, çiftçiler; kısacası kısa film çekmek için etrafınıza dikkatlice bakmanız yeterlidir.

Çekim yerleri olarak; park, bahçe, sokak gibi dış mekanları kullanabilirsiniz. Çekimler sırasında dekor da çok önemlidir. Dekora da değer verin. Filmde ilk önce anlatılmak istenen konu anlatılmalıdır. Daha sonra eğer vakit kalırsa ek konulara girilmelidir. Çekimler sırasında oyuncu ile mekan ve ortam arasında bağlantı kurulmalıdır. Filmdeki oyuncular olabildiğince doğal ve içten olmalıdırlar. Devamlılık olması da bir diğer önemli husustur. Aynı bölüm farklı açılardan çekileceği için, karakterin her bölümde aynı hareketleri yapması gerekmektedir Farklı zamanlarda ve farklı ortamlarda çekilen kareler arasında bir tutarlılık olmalıdır. Elbise seçimi karakterler ve oyuncular için çok önemlidir. Oyunculara uygulanan makyaj da kişilikleri ölçüsünde olmalıdır. Kısa film çekerek zengin olmak genelde imkansızdır. Çok fazla heveslenmeyin.

Ayrıntılı çekim yapmak da önemli bir husustur. Her şeyi en ufak ayrıntısına karşı çekmelisiniz.

Mert Kültür | https://twitter.com/MertKultur

 
Toplam blog
: 13
: 895
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

21 Temmuz 1990'da İstanbul'da doğdum ve yaşantıma hala İstanbul'da devam ediyorum.. 6 farklı dizi..