Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '11

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kişi başına düşen milli gelir…

Kişi başına düşen milli gelir…
 

Bu yıl ülkemizde kişi başına düşen kalın demir -pardon milli gelir- 16.126 Amerikan doları imiş. Yazı ile de onaltıbinyüzyirmialtı ABD doları ediyor. Hay Allah ne kadar zenginmişiz de haberimiz yokmuş. Hadi küsuratını yanılma payı olarak bırakalım, dört kişilik çekirdek bir ailenin yılda evine giren para miktarı 64.000 Dolar yani bu gün dolar 1.800 desek, yılda yaklaşık 115.000 Tl eder ki bu da aylık 9700 Türk lirasıdır. Ben daha insaflı davranıp batıda yaşayan bir çekirdek aileyi örnek verdim. Bu hesaba göre doğuda on çocuklu aileler karun gibi zengin.

Gülme, sevgili okur bunlar resmi rakamlar. Koskocaman devlet kuruluşları da yalan söyleyecek değiller ya. O zaman yanlışlık nerede? Anlatalım. Ülke içindeki yıllık kullanılabilecek değeri kişi sayısına bölersen, yani herkese eşit paylaştırırsan çıkan rakam bu. Buradan çıkan sonuç, ülkede biraz sosyal adalet, eşitlik gibi bir şeyler olsa insanlar gül gibi geçinecek. Tabii gerçekleşen durum bambaşka. Birileri senin adına yazılmış on altı binin büyük çoğunluğunu cebine indiriyor sana kalan sefalet oluyor. Gazetelerde çok harika bir haber; Türkiye’deki milyoner sayısı %15 arttı. Yani sefiller çoğaldı.

Bizim bildiğimiz, hükümetler bu geliri adil biçimde dağıtmak için var olurmuş. Ama her halde biz yanlış biliyoruz. Haklarını yemeyelim, istatistiklerde herkes eşit sayılıyor. Gerçekte milyoner sayısını arttırıyorlar. Eh, bundan memnunsanız mesele yok. Yeni anayasa, şike, Suriye, İran. Politika sıkıcı geliyorsa Muhteşem yüzyıl, Fatmagül ün suçu ne vs. oyalanın gitsin.

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..