Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kısırlık ve Tüp Bebek

Kısırlık ve Tüp Bebek
 

Kısırlık ve Tüp Bebek


Bir aile oluşturmak tabiî ki tüm toplumlarda olduğu gibi bizim ülkemiz içerisinde de yine çocuklu bir eş ortamı oluşturmak anlamına geliyor. O yüzden evlat sahibi olmak her çift için çok önemli. Günümüzde yaklaşık olarak 8 çiftten 1 tanesi ilk 2 yıl içerisinde doğal yollarla gebe kalamamaktadır. Bu nedenle toplumumuzun yaklaşık olarak % 12’i kadarının bu konuda tıbbi desteğe ihtiyacı olmaktadır. Tıbbi sebepler olarak bu engelleri göz önünde bulundurursak genel olarak % 40 hasta grubumuzda bayan eşte, % 40 grupta erkek eşte, % 20 grubunda ortalama olarak yarı yarıya her iki eşte bir problem olmasıyla karşımıza çıkmaktadır. % 10’luk bir dilimde ise her iki eşte de hiçbir problem görülmemektedir.

Kadın infertilitesinin en major sebepleri endometriozis, tüplerde herhangi bir tıkanıklık ya da enfeksiyon olma durumu, bunun dışında yumurtlama dediğimiz ovulasyonun bozuk olduğu polikistik over sendromu ya da ovulatuar problemler. Bir de tabiî ki çağımızın gereği ileri yaş anneleri yumurtalık rezervinin azaldığı durumlardır.

Erkek eş açısından iş tabiî ki daha basittir. Sperm değerlerinin sayı, nitelik ya da nicelik olarak yani hareketlilik ve şekil bozuklukları olarak ön plana çıkar. % 10’luk dilim açıklanamayan grup bizim için her zaman bir soru işaretidir. Ancak tüp bebek tedavileri esnasında tabiî ki bazı alt sebepler ortaya çıkabilir. Çiftlerimizin bu nedenle her şeyi normal olduğu halde 2 yıl süreyle gebe kalamamaları durumunda yardımcı üreme tekniklerine başvurmalarını öneriyoruz. Tahliller açısından da 6 aylık korunmama sürecini takiben mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurarak tahlillerini yaptırmaları gerekmektedir.

Kaynak: blog.bahceci.com

 
Toplam blog
: 8
: 1723
Kayıt tarihi
: 19.12.12
 
 

1957 yılında Sivas'ta doğdu. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Dr. ..