Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Gelenekler
 

Kişisel Duruş Yönetimi ve modern “Türk” kimliği

Kişisel Duruş Yönetimi ve modern “Türk” kimliği
 

Kişisel imaj ve duruş üzerinde çalışmalar yaparak, “Kişisel Duruş Yönetimine” katkıda bulunmak zorunlu hale gelmiştir. Dışa dönük iletişimi, amaçlanan gelişme hedeflerine yönelik kullanımını ve planlanmasını sağlamak. Bu çalışmalarda özellikle belirtilmesi gereken herkesi belirli bir seviyeye getirme amacının güdülmemsidir. Kişiler bulundukları yer, çember vb her neresi ise o durumları ile kabul ve onay görmelidir.


İçinde bulunduğumuz çağda, her alanda iletişim baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir. Buna paralel olarak kişilerin kimlik oluşturmakta kullandıkları iletişim çeşitliliği gerekliliklerinin gelişmesi ve çeşitlenmesi de kaçınılmazdır.

Kişilerin mesleksel hedefleri içinde kişisel kimliklerini, beden dillerini kullanmayı öğrenerek her ortamda ifade geliştirebilen başarılı ve kendine güvenen nesiller ortaya çıkmasının önünü açmak.

Çalışkan ve yaratıcı Türk insanının disiplin, bilimsel yaklaşım, estetik, tutarlılık gibi modern yaşam kavramları ile tanıştığı zaman her platformda kabul edilebilir sonuçlara ulaşacağına inanıyoruz.

Bu konuda “Türk” kimliğinin ifadesinde yer alan, toplumsal ve bireysel yeteneklerini küçümsenmesinden kaynaklanan ezikliğin sadece farkındalık geliştirilerek aşılabileceğini biliyoruz. Bu da olayları değerlendirmek, konuları analiz etmek gibi sonradan öğrenilebilen tekniklerle mümkündür.

Olayları yüzeysel kavrayarak yaşamayı olası kılan "göçebe" kültürünün, özgür ve doğru yanlarına, modern yaşamın disiplinini ekleyerek, olaylardaki derinliğe bakmanın gerekliliği ile gelecek kuşakların duruş sorununu çözebileceğimizi biliyoruz.

Bu fark edişi ilk olarak sosyal veya toplumsal şartlanmalar olarak alıyor ve yaşıyoruz, bu şartlanmayı aşabilecek, tersine çevirecek yollar keşfettiğimizde ise düzlüğe çıkıp, bizi yeni bir hayatın beklediğine tanık oluyoruz..

Kişisel duruş, bu aşamadan sonra olaylar ve kavramlar hakkında doğru mesajlar vermemizi sağlayabiliyor, bir anlamda eskilerin bilge kimliklerinin özelliklerine sahip "akil" insanlara dönüşme hedefine ulaşabiliriz.

Gelecek nesillerin "Türk" kimliği, oluşabilecek bütün iletişim illuzyonlardan kurtulmayı bilen, bilimsel, sanatsal ve toplumsal gelişmelerin farkında ama bunlardan birisinde uzmanlaşmış, kendisi ve toplumla barışık bir duruş sahibi.

Tutarlı kişisel duruş sahibi;

Söylemlerle eylemler tutarlı olmalı

Eylemler sözlerden çok daha güçlü mesaj içerir. Teknolojik gelişmeler insanların çok farklı kesimlerden insanlarla süratli bir şekilde iletişim sağlamasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle mesajlarımızdaki tutarlılık veya tutarsızlık inanılmayacak kadar kısa sürede her kesime ulaşabiliyor.

Seçimlerde özgür iradenin sesi dikkate alınmalı

Doğru bir duruş için tüm değer zincirinin aynı ilkelere önem verenler tarafından oluşmasına dikkat etmek gerekir.

http://kisiseldurus.blogcu.com

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..