Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '06

 
Kategori
Felsefe
 

Kıssadan hisse

Kıssadan hisse
 

Oldukça yoğun ve çetin geçen dönemlerin ardından, ben içsel muhasebemi yapma gereği hissederim: Yaşananlar, bitenler, elde kalanlar, yitenler..

Bunların tümünü, beraberce bir kalburun içine alıp şöyle bir kalburu sallamak istedim. Ve salladığımda; yüzeyde kalanlar nelermiş bakmayı denedim. Ellekten geçip gidenlerle vedalaşıp, kalanları alıp kabul etmeye, niyet ettim.Ve bunları küçük maddeler halinde sıralamayı, sıraladıklarımı sizlerle paylaşmayı denedim.İşte buradalar:

*Hayatını ellerine emanet edebileceğin kimsen olmasın, onu kendi ellerine al. *Yaşamında dostların olsun ama; kararlarında sadece kendine güven. *Sırtını dayacağın bir duvar arayışındaysan; bulursun. Ama bil ki ;seni taşıyan duvara da, bir süre sonra ağır geleceksin. *Bedava yemek yoktur, olsa olsa faturayı hemen ödemeyeceğin bir yemek yemişsindir. Fakat, geciken faturanı eni sonu faiziyle ödersin. *Hiç bir şey karşılıksız kalmaz. Yaptığın iyilikte, kötülükte. Olsa olsa sen bedelini öderken, ödediğinin neyin hak edişi olduğunu bilmiyor olabilirsin. *Yergiye kayıtsız kalabilmek, farkındalıkta bir adımdır. Bu doğru. Ama, bundan ayaklarının yere tam bastığı anlamını da, çıkaramamalısın. Övgüye de kayıtsız kalabildiğin gün, minik bir adım attım diyebilirsin. *Zihnin yoluyla ulaştığın hiç bir bilgi, onu hayatına alana kadar işine yaramayacaktır. O bilgiye sezgi yoluyla ulaştıysan; o andan itibaren zaten uyguluyorsundur da. *Bir tek kişiyi asla aldatma. Ve o bir kişiye verecek hesabın her zaman olsun: o da, sadece aynadan sana bakan o bir çift gözün sahibi olsun. *Hiç bir şeyin sonsuza kadar kalıcı olmadığını bil. Neşeninde, hüzününde, acınında mutluluğunda. Ve bunları bilirken; bu duygulardan herhan gibi birini deneyimlediğin o hal durumunu, sonuna kadar ve doyunca deneyimlemektende kaçınma. Nasıl olsa değişecek. *Geçmiş deneyimlerininden pay çıkar. Ama bunu yaparken yaşadığın olaylarda ki, kendi katkı payınıda dürüst bir şekilde hesap et. Ve bunları kendine tanımla. *Yaşadığın deneyimlerinin, seni hayata karşı önyargılı yapmamasına izin verme. *Yaşamaya çalışma sadece, YAŞA...

Sevgi ve ışıkla

 
Toplam blog
: 268
: 1969
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Var olan her oluş ve bozuluş hakkında gözlem, tahlil ve sonuca varma sürecindeki yolculuğumu, siz..