Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kitap kurtlarının kitapkolik halleri

Kitap kurtlarının kitapkolik halleri
 

Kitap kurdu


Arkadaşınız, eşiniz, sevgiliniz ya da çocuğunuz kitap kolik olabilir.  

Yok telaş etmeyin bu aslında şahane bir durumdur. Peki bir kitapkoliği nasıl anlarsınız?  

İşte ip uçları : 

1- Kitapkoliklerin her yerde kitapları vardır ( çantasında, baş ucunda, ayak ucunda falan; çünkü çoğu zaman onlara tek kitap okumak yetmez !!!)  

2- İyi bir kitap koliğin gittiği muhtelif kitap evleri vardır, bu kitap evlerinden içeri girince neredeyse ayakta karşılanırlar, çünkü çalışanlar bilirler, kitap kolik bir sürü kitap satın alarak çıkacaktır.  

3- Bir kitap koliğin kitap satın alma konusundaki hızına yetişmek mümkün değildir. Aynı anda okuduğu üç kitap, baş ucunda sırasını bekleyen yedi sekiz kitap olsa da o mutlaka yeni kitaplar alacak, hızını alamayıp kitap alışverişine sanal alemde devam edecektir.  

4- Kitapkolikler kitap kokusunu da çok severler. Kitap sayfalarının kokusu, en pahalı parfümlerden daha değerlidir onlar için!!  

5- Asla kitap sayfalarını kıvırmazlar!! Sayfaları kıvırınca kitabın canı acırmış gibi düşünürler bu nedenle aynı zamanda her kitap kolik "ayraçkoliktir" de !!!  

6- Anne kitap kolikler çocukları da kitap okusun diye çırpınırlar; minik bebekleri henüz "agu" derken onları karşılarına alıp kitap okurlar. Bu abartının çocuklar üzerinde ters tepki yapacağını akıllarına bile getirmezler.  

7- Okuma alışkanlığı edinmemiş insanları yadırgar, onlara başka bir gezegenden gelmiş gibi bakarlar.  

8- Yaşlandıklarında yakını görememek onları etkilemez. Hatta yakın gözlüğünü takıp daha da fazla okurlar.  

9- Kitap hediye etmeye ve almaya bayılırlar, ancak onlara herkes kitap hediye edemez, çünkü bilirler, onlar hediye edilecek kitapları mutlaka önceden okumuşlardır.  

10- Aslında kitap koliklik halleri madde madde anlatılmaz, daha yakından tanımak için mutlaka bir kitap kolikle yaşamak gerekir.  

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..