Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

     
    Kategori
    Üniversiteler
     

    Kitaplara boğulmak olmamalı

    Bütün eğitim hayatımız boyunca her bilgi bize ezberlememiz gerekirmiş gibi önümüze koyuldu. Bu ezberlenen bilgiler en fazla ne kadar aklımızda kaldı blki bir yada iki unutadıklarımız ise uyguladıklarımız oldu muhakkak. Derse giren hocalarımız şu kitabı alın sorumlusunuz dediler aldık sonra o dersten geçince rafa kaldırdık. Yaprakları tozlandı hiç açılmadı kitapların akıllarda kalanlar ise yine uyguladıklarımız oldu elbette. Ben derse girip elindeki kitabı ben buna bağlı kalamam deyip kitabı açmadan ders anlatan bir hocam olsun mesela adınada çatlak diyelim diye geçirirdim. İnsanlara neden ezberlemelisiniz deniliyor. Öğrenmek hayat boyu olur , üniversitelerde yol yordam gösterilir,

    Bir öğrenci o  saatin, o satırların içine hapsedilmemeli. Bırakın hipotenüsü kendisi bulsun, denesin, yanılarak kendisi ulaşsın doğruya. Biz bu şekilde eğitilmediğimiz için bilim adamımız yok denecek kadar az yetişiyor. Küresel evrenin içinde hala bizleri sıralarda, belirli saatlerde eğitime zorluyorlar.

    Bizim sistemimizde kendisi deneyerek öğrenmiş ve nobel ödülü alan kimse yok, yurtdışında bunun bir çok örneği mevcut. mesela  nobel 1994 ekonomi ödülünü kazandı bu isim kim peki JOHN FORBES NASH.. Şizofreni olması bile başarmasına engel olmadı... Hayatına bir göz atmanızı tavsiye ederim.. Akıl oyunları filmini izleyerek başlayabilirisiniz ... :)

     
    Toplam blog
    : 1
    : 97
    Kayıt tarihi
    : 15.02.13
     
     

    İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde medya öğrencisi, Edebiyat aşığı  Hayalperest ... ..