Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah / Kurt Seyid ve Shura

Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah / Kurt Seyid ve Shura
 

Yeni bir ikili doğdu!


Kıvanç Tatlıtuğ hayranlarının Kuzey-Güney dizisinden sonra özlemeye başladığı oyuncu Ocak ayı ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Binicilik ve dans dersleri almasının yanı sıra imaj çalışmaları da yapılıyor. Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşacak olan FarahZeynep Abdullah geçen sene Londra’da oyunculuk eğitimi almaya gitmişti. Kelebeğin Rüyası adlı filmde de birlikte izlediğimiz ikili şimdi de ekrana acılı ve aşkla dolu öyküyü anlatmak için bir araya geldiler. İkilinin seyirciye üstün performansla o dönemin tutkulu aşkını taşıyacaklarını sanıyorum.
 
Mekan seçimleri, tıpkı senaryoya gösterilen titizlikle yapılıyor.Rusya’nınyanı sıra Bulgaristan, Ukrayna ve İstanbul’da kurulan platolarda yapılacak.Kasım ayı itibari ile çekimler için start verecek olan dizi ile Ocak ayında da biz buluşacağız. Dönem dizilerinin ekranda boy gösterdiği son yıllarda bu başarılı projenin de ekran başarısını yurt dışında göstereceğine inanıyorum. 
 
Kurt Seyt & Shura
 
Yapımcı:Ay Yapım
 
Yapımı: 2014 Ocak - Türkiye
 
Tür: Dram ,  Romantik ,  Tarih
 
Süre:85 Dakika
 
Kanal : Star Tv
 
Yönetmen: Hilal Saral
 
Roman: Kurt Seyt ve Shura
 
Yazar: Nermin Bezmen
 
Senaryo:Ece Yörenç, Melek Gençoğlu
 
Oyuncular:Kıvanç Tatlıtuğ ,  Farah Zeynep Abdullah
 
Öykü: Kurt Seyid ve Shura adlı romandan uyarlanarak karşımıza gelecek, ismi kesinleşmedi belki de bambaşka bir isim bile taşıyabilir. Nermin Bezmen, romanda dedesinin aşkını anlatırken, bir dönemini de titizlikle inciyerek başarılı bir şekilde bize yansıtmıştır.1890'ların Rusya’sından 1920'lerin Türkiye’sine uzanan bir dönemi içerisinde yaşam öyküsünü ve asıl aşkı anlatıyor Kurt Seyt & Shura’da. Büyük bir aşkın, harbin, ihtilalin, hasret ve hüzünlerin hikayesi ile okuyucuyu baştan sona kendine has bir tat, merak ve heyecanla sürükleyen, uzun süren araştırmaların gerçeklikle aktarıldığı bir roman olan, “Kurt Seyt ve Shura“ sihirli senaryoları ile reytingleri alt üst eden Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından ekrana uyarlanıyor.
 
Çarlık Rusya’sının debdebeli yaşantısında başlayan, Bolşevik ihtilali ile İstanbul’a sürüklenen acılı, aşkla harmanlanmış hayatları anlatıyor. Romanda olduğu gibi 1892'nin Yalta’sından St. Petersburg’un saltanat günlerine, Karpatlar cephesinden ihtilalin cehennemine ve nihayet işgal altındaki İstanbul’a, 1920'lerin Pera’sına, macera ve aşk dolu bir yolculuk yapacaksınız. Dansların eşliğinde, Rusya’nın sihrinin değdiği, ihtilalin acımasız yüzünün yansıdığı, parçalanmış Osmanlı İmparatorluğunun son nefesini verirkenki duruşunu tadacaksınız.
 
Kıvanç Tatlıtuğ/ Kurt Seyt: Mirza Eminof’un oğlu olarak servet ve ünvanla doğmuştu. Yakışıklıydı, hırslıydı, cesurdu. Çar Nikola’nın Muhafız Alayında genç bir Üsteğmen oluşu onu Bolşeviklerin ölüm listesine dahil etmişti. Kaçarken getirdiği bir taka dolusu silahı Mustafa Kemal’in Kuva-yi Milliyesine teslim ettiğinde, karşılık istemeyecek kadar gururluydu. Hayatına sıfırdan başlarken elinde kalan serveti sadece gururu ve aşkıydı.
 
Zeynep Farah Abdullah/ Shura: Tchaikovsky nağmelerinin romantizmi ile sarılmış karlı bir Moskova gecesinde, henüz onaltısındayken saf güzelliği, beklentisiz aşkı ile Seyit’in dünyasına girdi. Ailesinin ünvanı, serveti onun da ülkesinde kalmasına yardımcı olamadı. Sevdiği erkekle atıldığı bu macerada bir daha hiç göremeyecekleri vatanlarının, ailelerinin, artık yaşamayacakları geçmişlerinin hasretlerini birbirlerinin aşklarında dindirmeye çalıştılar.
 
Nermin Bezmen’in ailesinin; yaşam öyküsünün son durağı olan, Türkiye’nin Mustafa Kemal öncülüğünde verdiği bağımsızlık savaşının dalgaları ile sarsılan acısı, aşkın tadına karışan bu öykü, dünya dizi sektöründe oldukça rağbet göreceğe benzer. Burnuma başarının kokusu geldi desem yeridir.
 
Hayatta başarılarınızın devam etmesi dileği ile…
 
www.televizyongazetesi.com
 
eceer6@gmail.com
 
https://twitter.com/eceer6
 
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb
 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..