Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '11

 
Kategori
Müzik
 

Kıvırcık Ali’ nin Ardından - Yol Tukendi

Kıvırcık Ali’ nin Ardından - Yol Tukendi
 

Kıvırcık Ali’nin Ardından…
Bir yıldız daha kaydı yer yüzünden, bir güzel ses, bir güzel yürek daha bizleri bırakıp gitti. 

Türkülerden, türkülerinden tanırdım Kıvırcık Ali’ yi, soyadını da bilezdim, Ozutemizmis. Yüzü de özüne gerçekten yakışan bir insandı. Birkaç ay önce televizyonda bir programda dinlemiştim kendisini, hepimize çok tanıdık olan yaşam öyküsünü anlatıyordu. Yoklukları, yoksullukları, çabasını, ayakta duruşunu anlatıyordu. 

Google’da Kıvırcık Ali yazdım 380.000 başlık getirdi web sayfası, kısacık ömrüne şimdiden çok büyük şeyler sıkıştırmış. 

Neyin türküsünü söylüyordu Kıvırcık Ali? Hepimizin içindeki, ezilmislikleri, dünya da yer tutmaya çalışma çabalarımızı, güneşe bakıp el sallamanın yaşamanın ilk koşulu olduğunu söylüyordu. 

Aşık Fedai’nin sözleriyle “ Hepimize Yeter Dünya” dediği zaman belki sadece bir albüm adı olarak gelip geçmişti hayatımızdan, oysa şimdi ona yetmedi bu dünya. 

“Yol tükense de” senin sesin hiç tukenmeyecek Kıvırcık Ali. Sen de güzel Anadolumuzun nice Ali’lerinden biriydin, yiğit sesinle kederleniyor, geçmişe gidiyorduk, şimdi bütün yakışıklılar gibi erken gittin. 

İstanbul’da yaşamanın nasıl ağır olduğunu anlatıyordun, mutavazı duruşun, kendini anlatırken o mahcup, utangaç çocuk yüzün yok artık. 

Sabahın beşinde araba kazası yazıyordu, aslında bu ekmek parası uğruna geceler boyu geçirilen hayatın yorgunluğundan birazda. Sabahlara kadar bizlerin gönlünü hoş tutmak uğruna sanatçılarımızın yollarımızda kayboluslarının öyküsü. Bu duyduğum ilk sanatçı kazası değil, çokları sessiz sedasız ayrıldılar aramızdan. 

Şimdi bütün bu yazılanlara biyerlerden o güzel yuzunle gülümsüyormusun Kıvırcık Ali…
Yerin bütün sevenlerinin kalbi olsun, toprağın bol olsun Kıvırcık Ali. 

11 Ocak 2010
Ali Sami 

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..