Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek
 

Merhaba,
Elde açma börek denemeyenler, hiç de sandığınız kadar zor değil. Öyle fazla zamanınızdan da çalmaz. Biraz cesaret yeterli.
Zaten eliniz hamurla bir kez buluşmaya görsün, sonrasında korkmayın. Onunla oynayın, hissedin ve keşfe çıkın ve harikalar yaratın. Önlüğünüz, yüzünüz, mutfak setiniz varsın unlansın, aldırış etmeyin. Mutfaktaki mahzun merdaneniz işe yaradığına sevinsin.:)
Bu kadar çok neden varken haydi bakalım mutfağa...
 
Malzemeler :
 
2 yumurta
3 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2,5 Su bardağı un (ayrıca yarım bardak da hamuru açarken yapışmaması için)
Tuz
 
 
İç Malzemesi :
 
Kıyma
Soğan
Tuz
Karabiber
 
Çukur bir kabın içine yumurtaları kırıp, 3 kaşık yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra 2,5 su bardağı elenmiş unu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Şayet hamur elinize çok yapışıyorsa 1 ya da 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
Yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur oluyor. Merdane ile açarken yapışmaması için unlamak gerekiyor. Hamurdan ufak parçalar alıp açıp, içlerine kavurduğumuz kıymamızdan koyuyoruz ve kenarlarını çatal yardımıyla bastırıp kapatıyoruz. Hazırladığımız börekleri  unlanmış tepsiye dizip, hepsi tamamlanınca kızgın yağda her iki tarafını kızartıyoruz.
Güzel bir huyu kızartılmasına rağmen hiç yağ çekmemesi :)
 
Bu böreğin iç harcını peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.