Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Müzikli Kapkekler

Müzikli Kapkekler
 

Merhaba,
 
Son zamanlarda keklerimizi, pastalarımızı, kurabiyelerimizi şeker hamuru ile süslü püslü dekoratif amaçlı kaplıyoruz. Defileye çıkar gibi taşlısı, pullusu, koca fiyonklusu tam bir görsel şölen. Ama ben yine de aşırısına, hatta yenmesine karşıyım. Hele küçük çocuklar, özellikle doğum günlerinde  gözlerini  pastadaki sevdiği karakterden ayıramıyor, sabırsızca tabağına konmasını bekliyor.
Bazen öyle abartılıyor ki pastanın kekinden çok kullanılan şeker hamuru, görünüm olarak da oyun hamuruna dönüşüyor. Kalın bir plastik görünümünde pastadan ziyade yumuşak, çok renkli bir oyuncağa benziyor. Oysa yine eskiden yaptığımız o güzel pastalarımızın bir köşesine sevilen figürü kondursak daha güzel olmaz mı.?
Biraz kararında kullanmak gerekli diye düşünüyorum.Ben de mini keklerimin üzerini süsledim, tabii ki sadece görsel amaçlı.:)
 
MALZEMELER:
 
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
 
YAPILIŞI:
 
Bir kabın içinde yumurtalar ve şeker çırpılır. Daha sonra sırasıyla yağ, yoğurt, un ve kabartma tozu eklenir.Biraz daha çırpılır. En son portakal kabuğu rendesi ya da kuru üzüm eklenir. Muffin kalıplarına 1 cm. kabarma payı bırakılacak şekilde konur. 175 derce önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. En sık yaptığım, sadece en son konan malzemesini değiştirdiğim ( ceviz, fındık, kakao ) keki sevmeyen yok.:)
Üzeri ise ince açılmış beyaz şeker hamuruna nota kalıplarıyla çıkarılmış siyah şeker hamuru.
Afiyet olsun.