Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Kız ile Kadın Arasında Ne Fark Var; Bilmezsek Nasıl Ayıracağız?

Kız ile Kadın Arasında Ne Fark Var; Bilmezsek Nasıl Ayıracağız?
 

Ya görünüşünden anlaşılır diyeceğim ama kız gibi kadınlar, kadın gibi kızlar var. Önemli bir sosyoloji konusu. Kız mı kadın mı olduğunu anlamak için affedersin orasına mı bakacağız? Çünkü sanki tek belirleyici “bekâret” gibi bir durum var. Bekâretini kaybetmişse kadın, değilse kız. Ama burada çok büyük alicengiz oyunları var. Bekâretin tıbbi yollarla eski haline getirildiği biliniyor.

Nüfus kâğıdındaki yaşına baksak… Küçük yaşta kadınlar da var. Kızlar evlenmişse kadın oluyorlar. Ya evlendiğini bilmiyorsak. Kız ya da kadın olarak ayırmasak nolur ki.  Kadın da sonuçta kız’dır, kız da kadındır. Ama kız kız olarak bilinmek ister, kadın dersen ayıp olur. Kadına kız diyebilirsin.

Çocuğu olursa ya da varsa zaten kadın… Ya hiçbir bilgimiz olmayan, durumları da birbirine yakın, biri kız biri kadın ayırmamız gerekti, nasıl ayıracağız? Kadın genç de olsa biraz belli oluyor gibi ama ölçü değil.

Kız ile kadını birbirinden ayıran ve bekaret, evlenme, doğum gibi nedenlere dayanmayan bir kriter olmalı.  Değilse ayıramayız. Ve öyle bir durum olur ki ayırmamız gerekir.

Yani yaşlı olabilir ki yaşlı kızlar da var. Bu arada örneğin 50 yaşındaki evlenmemiş bakireye kız mı diyeceğiz? Vücut şekli farklı olabilir ama ölçü değil kızlar da her vücut şeklinde olabiliyor. Kız olduğunu gösteren bir işaret taşımalı bence.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..