Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kızılay, kan bağış tırları Ramazan'da da yollarda...

Kızılay, kan bağış tırları Ramazan'da da yollarda...
 

Kızılaya sahip Çıkalım.Her zaman yanımızda kara gün dostu...


Kızılay, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Kızılay, Ramazan ayı boyunca faaliyetlerini daha aktif olarak sürdürecek. Kızılay'dan bana gelen son açıklamayı sizlerle paylaşıyorum:

Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlatan Türk Kızılayı Kan Merkezleri’nde iftar sonrasında da mesai uygulaması başlatıyor. Ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri de gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek.

Ramazan ayında birçok kişinin oruçlu olması nedeniyle kan vermeye çekinmesi, bir takım yanlış inanışlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılmaması gibi nedenlerle kan bağış oranları düşüş görülmektedir. Ancak azalan kan bağışına karşılık, diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da kan ihtiyacı değişmeden devam etmektedir. Ülkemizin kan ihtiyacının karşılamak amacıyla ülke geneline yayılmış Kan Merkezleri ile hizmet veren Türk Kızılayı, Ramazan ayı içerisinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla de bir dizi çalışmayı hayata geçirecek.

Bu kapsamda, tüm Türk Kızılayı Kan Merkezleri ve Kan Alma Birimleri Ramazan ayı süresince, gezici kan alma birimleri de, Ramazan ayı boyunca düzenleyecekleri gece ekipleriyle, kan merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını sağlayacak.

Kan Bağış TIR’ları Gönüllü Kan Bağışçıları İle Buluşuyor

Yaz aylarında gönüllü kan teminine yönelik birçok faaliyet düzenleyen Türk Kızılayı, Ramazan ayında da kıyı bölgelere yönelik kan bağış kampanyalarını devam ettirecek. Kızılay Kan Bağış TIR’ları da İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana illeri ve çevresindeki tatil beldelerinde bulunan halkımıza ulaşmak amacıyla yola çıkacak.

Marmara, Ege ve Akdeniz merkez ve kıyı şeridinde yer alan yerleşim merkezlerinde yürütülecek kampanyalarda, vatandaşların Ramazan ayında da rahatlıkla bağışta bulunmalarına imkân sağlanacak.

Türk Kızılayı Kan Bağış TIR’ları İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin, Yalova, Bursa, Balıkesir gibi illerin yanı sıra Marmaris, Bodrum, Didim, Kuşadası, Çeşme, Dikili, Erdek, Bandırma, Burhaniye, Akçay, Altınoluk, Antakya, İskenderun ve Anamur, gibi tatil bölgelerinde de gönüllü kan bağışçıları ile buluşacak.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..