Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '12

 
Kategori
Mizah
 

Kızım bak git!..

Kızım bak git!..
 

Uğraşmasın artık Washington bizimle. Söyle Başkan Obama'ya sopayla mopayla korkutarak Suriye üzerinden siyaset yapmasın. Anladık seçimler var önümüzdeki aylarda ama olmaz ki, bu kadar da fazla artık.

Yıllardır  nemalanma adına bizi bölmeye çalıştınız, otuz yılda oluk oluk kan aktı ve akmaya da devam ediyor bu memlekette. On binlerce şehit-sivil vatandaş yaşamlarını yitirdi.

Şimdi de tıpkı Mısır ve Libya'da petrol uğruna akıttığınız kanlar gibi Suriye'de akıtmaya çalışıyorsunuz, akıtıyorsunuz da zaten şu anda. Hem petrol çıkarlarınız için, hem de silah satış grafiğinizi yükseltmeniz için bizi de kapsama alanına çektiniz, sınır komşumuzla düşman haline getirdiniz.

Biz misafir perver insanlarız, konuk bir Dışişleri Bakanı'nı ağırlamaktan son derece keyif alırız ama çıkar ilişkileri için gelen bir Bakan için değil.

Madem dost ve müttefik ülke durumundayız sizin tabirinizle. Defalarca ziyarete geldiniz ülkemize. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz de her gelişinizde ya gaz, ya petrol, ya füze kalkan, ya da Türk-Kürt halkını birbirine düşürmek ve arkasından nemalanmak için geldiniz.

Şunu bilsin Obama, bayan Clinton.

Ben Laz kökenli vatandaşım.

Kerkük ve Urfa sıra gecesi türkülerini çok severim..

Kerkük'ün; Güzele bak güzele / gelir bizden söz ola / benim bir esmerim var / değişmem yüz güzele..

Urfa'nın; Kerpiç kerpiç üstüne kurdum binayı / binayı kurar iken gördüm leylayı / leyla başıma açtı türlü belayı / ah leyla leyla leyla etme bu nazı / gel barışalım baban kıysın nikahı..

..türkülerini Karadeniz türkülerinden daha çok severim.

Hiç bir güç beni bu sevdadan alamaz. Başkan Obama bunu böyle bilsin..

Laz-Kürt-Çerkeş-Gürcü bir bütünüz. Bu bütünlüğümüzü bozamayacaksınız..

Gelmeden kızım bak git!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..