Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kızlar ve babaları

Kızlar ve babaları
 

Sanki yazılı olmayan bir kural gibi, kız evlatlar babaya, erkek evlatlar da anneye düşkün olurlar. Tamamen böyle değildir elbette ama, yüzdesi çok yüksek bir gerçektir bu.

Bir kız çocuğunun babasıyla ilişkisi; Yapıcı, yüceltici, doyurucu, paylaşımcı ve en önemlisi sevgi dolu ise, o çocuk hayata baştan galip başlamış demektir. Hemcinslerinin dünyasını zaten yeterince bilir, bilmese de zaman içinde öğrenir. Ama, babasıyla kurduğu bağ ne kadar güçlü ve yakın ise, ister istemez erkeklerin dünyasına ilk adımı atacak, onların dünyasını daha küçük bir kızken tanımaya başlayacaktır.

Babanın uyandığı andaki gülümseyişi, traş oluşu, espiri anlayışı, gazete / kitap okuyuşu, yaşama bakışı, eşine davranışı, yemek yiyişi, heyecanı, öfkesi, konuşma tarzı... Hepsi, hepsi kaydedilir küçük kızın belleğine. Yıllar sonra, o kaydedilen bilgiler karşısına çıkar. Bir erkeğin hangi durumda, hangi tepkiyi vereceğini, o bilgiler ışığında değerlendirebilir.

Elbette anneden öğreneceği şeyler daha fazladır. Ama, zaten doğa bu bilgilerin çoğunu kız çocuğunun kimliğine eklemiştir. Annelik içgüdüsü buna en iyi örnektir. Hayvanlarda bile dişi olan yavrularının bakımını üstlenir, korur, kollar.

Kızlar, bir erkekle bir kadının dünyasının farklarını önce babalarından öğrenir, öğrenmelidir.Bir erkekle dost olunabileceği fikrini ancak o yaşlarda kazır beynine.Ağacın yaşken eğilmesi gibi, çocuk yaşlarda farkına varır, önce insanı sevmenin.O zaman da hata yapmaz dost seçiminde.Kimse ona yasak değildir çünkü.Herkesle dost olabilir, hayata karışabilir, eğlenebilir.Birine baktığı zaman, kadın ve erkek diye değil, insan diye görmeyi öğrenir en başta.Böyle olunca da, sosyal yaşamı sağlıklı olur.

Bir kız çocuğu güvenmeyi, güvenilmeyi de önce babasından öğrenir.Çünkü anneler fazla korumacıdır.Ya düşerse, ya kaybolursa, ya yanlış yaparsa, ya başaramazsa duygularıyla büyütür anneler kızlarını.Oysa erkekler, yani babalar ' Benim kızım başarır ' derler ve öyle olmasını isterler.Eğer kızlarıyla sağlıklı ilişkileri varsa, kızlar babalarını haklı çıkarmak ve onun güvenine layık olmak için başarmaya gayret eder ve çoğu kez de başarırlar.

Kızlar, erkeklerin aslında ne kadar kolay insanlar olduklarını önce babalarından öğrenirler ve bu onları mutlu evliliklere taşır...

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..