Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

güne_bakan(Nazenin yavrusu)

http://blog.milliyet.com.tr/gunebakanlar

17 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Pardon insanlığınız kaç kuruş sizin?

Pardon insanlığınız kaç kuruş sizin?
 

Dini imanı para ya da gözünü para hırsı kör etmiş olanlara değil sorum. Onların insanlıklarına beş para verilmez zaten. Benim sorum direkt size... Çok ciddiyim ama en son kaça satarsınız ruhunuzu, bedeninizi veya vicdanınızı ?

İnsanlığınız kaç para ediyor hiç düşündünüz mü? Yok yok benim öyle satın alacak gücüm neyim yok, aklıma takıldı işte acaba insanlar kendi fiyatlarını bilir ya kaça satarlardı öyle bir ortak pazar kurulsaydı?

Eminim herkes ilk önce şöyle derdi "Benim ruhum tertemiz bak, o nedenle paha biçilemez" sonra acaba çıkar mı dersiniz 3 kuruşa kadar düşen... Hiç şüphesiz eminiz ki ihtiyacı olupta satan da çıkar, para hırsı olupta satan da ne yazık ki... O piyasada bile her kör satıcının bir alıcısı mutlaka vardır değil mi...

Ne yazık ki çivisi çıkan bir dünyanın günah dolu keçileriyiz, hiçbirimizde vicdanımızın 5 para etmeyeceğini bal gibi biliyoruz.

Aman yağmur yağmıyor diye yağmur duaları ederiz ama yağmurun tek talepçisi canım ormanları 3 kuruş paraya cayır cayır yakarız.

Aman evim temiz olsun diye kahrımızdan ölürüz, sokaklara tükürmekten, her türlü çerçöpümüzü sokağa bırakmaktan büyük haz alırız.

Namus uğruna cinayetler işler, öte yanda karımızı, kızımızı, kardeşimizi 3 kuruşa satmaktan, berdel etmekten hicap duymayız.

Bi dünya büyük laflar ederiz böyle, hani ar, namus, vicdan, Allah korkusu deriz, arkamızdan geçen mini etekli hatunu gözlerimizle soymaktan çekinmeyiz. Hatta mini etekli olması bile gerekmiyor artık. Tecavüz olaylarında yaşlı veya çocuk fark etmiyor bi dünya bu tip haberlerden geçilmiyor gazeteler. Farkında mıyız bilmiyorum ama toplum olarak çürüyor kokuşuyoruz gün geçtikçe...

Allahım affet bizi deyip namaza durur, daha camiden çıkmadan arsızlık hırsızlık imansızlık diz boyu...

Ey dünya nereye kadar bu düzensizlik, daha ne kadar ucuzlayacak insan hayatı? Nereye kadar çürüyebileceğiz acaba? Çocuklarımıza hiç mi güzel bir miras bırakamayacağız? Bukadar mı çivisizlik alır başını gider?

Hiç mi vicdan muhasebesi olmaz insanın, sevdiklerinizi her şekilde aldatırken, kesip biçerken bunun hesabını gün gelince mutlaka ödeyeceğinizi hiç mi düşünmezsiniz?

Kadınlara, kızlara yedirdiğiniz paraları anlatırken, zorbalıkla, hırsızlıkla kazandıklarınızı helal sayarken, ötede zor bela kazanılmış hayatları pervasızca harcadığınızı nasıl düşünmez, takkeyi öne koyup kendinize bile nasıl itiraf edemezsiniz?

Ey dünya takke düştü KELİN GÖRÜNDÜ...

 
Toplam blog
: 54
: 1026
Kayıt tarihi
: 05.10.06
 
 

Ata toprağı Karadeniz'den, terbiye ve eğitimi Trakya'dan, günebakan ve İstanbul sevdalısı eski bir m..