Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '11

 
Kategori
Aile
 

Kızlarıma Yansımalar 5.Bölüm

Kızlarıma Yansımalar 5.Bölüm
 

Toplumların gelişmesinde, çocukların anne ve babalarını geçmeleri gerektiğini söylemiştim. Kuşkusuz bir başka unsur da bireylerin bilinçlenmesi ve bir mum misali gibi çevresini aydınlatmasıdır. “Karanlığa kızacağına, bir mum yak” diyen Uzakdoğu atasözüne kulak asmak gerekiyor. Toplumu oluşturan erkek ve kadınların orantılı gelişmesini öngöremezsek, arzu edilen hedefe varmamız zor olacaktır. 90 yıllık cumhuriyet tarihimizde kadınlarımızın katkısı yadsınamaz, ama çok cılız kalmıştır. Bugün dahi meclisimizdeki kadın milletvekillerinin sayısı arzulanın çok altındadır. İş dünyasındaki kadın hareketliliği ileriye dönük ümit vaat ediyor.

Sevgili kızlarım, sizler de yarının kadınları olacaksınız. Kadınlarımız geçmiş yıllara göre daha özgür, toplumda daha çok kendine güven içinde yaşıyor. Birçok meslekte başarılı oluyor, topluma hizmet ediyorlar. İleride bu katkının daha da artacağına inanıyorum. Bunu sizler başaracaksınız.

Günümüzde, bayanların siyaset ve politikaya ilgisi diğer alanlara göre zayıf. Bunun da aşılacağına inanıyorum. Bu topraklarda birlikte yaşıyorsak ve en önemlisi gelecek nesilleri ilk eğitecek olan kadınlarımızın gelişimine önem verilmeli, desteklenmeli. Siyaset ve ekonomiye daha çok girmeleri sağlanmalı. Toplumun her alanında yer almalılar. Bunun içinde her zaman olduğu gibi, iyi ve bilinçli eğitim gerekiyor. Anne ve babaların çocuklarını iyi yetiştirmeleri ve her şeyden çok okumak gerekiyor.

Umarım ileride sizler bu satırları okuduğunuz da geç kalınmış olunmaz. Ben size ders çalışmanız ve kitap okumanız gerektiğini söylerken ( biraz da kızarak ) nedenin sadece bunun olduğunu düşünün. Başka bir neden olabilir mi? İleriki yıllarda belki kendinizi iyi yetişmiş göremeyebilir, o vakit içinizi hüzün kaplayabilir, yapılacak hiç bir şey yok mu diye sorabilirsiniz. Babanız olarak geç kalmadığınızı, en azından sizinde yetiştirmekle yükümlü olduğunuz çocuklarınızın ve çocukların olduğunu hatırlatırım.

Her anne ve baba çocuğunun iyi yetişmesini ister, ama uygulama her zaman yeterli olmayabilir. Bu da anne ve babanın yetişimidir. Zincirleme etkileşim birbirini takip eder. Sadece hedef değişmez…

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..