Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Kızlık zarının yırtılması ’eş aldatma’ ya giriyor.

Kızlık zarının yırtılması ’eş aldatma’ ya giriyor.
 

Milliyet gazetesinin 30.05.2008 tarihli internet nüshasında Fransa’da bir mahkemenin evlilik öncesinde eşine bakire olmadığını söylemeyen Müslüman bir kadının nikâhını geçersiz saydığına ilişkin “Fransa'da şok yargı kararı başlıklı bir haber yer almıştır.

Fransa’da yayımlanan Liberation Gazetesine atıfta bulunulan haberde, söz konusu mahkeme tarafından, kadının nikâh öncesi cinsel yaşamıyla ilgili dürüst davranmadığı ve evliliğin yalan üzerine kurulamayacağı gerekçesiyle, gelin bakire çıkmadığı için nikâhın geçersiz sayılmasını isteyen Müslüman gencin talebinin, dini gelenekler de dikkate alınarak haklı bulunduğu ifade edilmektedir.

Haberde, yeni evli çiftin nikâhını iptal eden yargıcın, iptal gerekçesini dini unsurlar ile gelenek ve göreneklerin yanı sıra, medeni kanunda yer alan ’eş aldatma’ maddesine dayandırması, "Bu karar, kızlık zarı diken doktorların önünde sıra beklemeye neden olur mu " türünden yorumların yapılmasına da sebep olabileceği ayrıca kaydedilmektedir.

Mukoza dediğimiz ağız içi yapısına benzeyen bir yapıya sahip olan kızlık zarı, vajenin giriş kısmında, adet görünceye kadar vajeni ve rahmi dışarıdan gelebilecek mikroplara karşı koruyan bir oluşumdur.

Herhangi bir nedenden dolayı yırtılan kızlık zarı, 10 ila 30 dakika arasında süren bir operasyon ile dikilebilir. Tıpta himen adı verilen kızlık zarı fizyolojik fonksiyonlarından ziyade, bazı toplumlarda daha çok sosyal açıdan (bakirelik kanıtı) önem taşır. Aslında, vajen gelişimi sırasında arda kalan bir artıktır. Bu ince zar cinsel ilişki sırasında yırtılabileceği gibi; at binme, bisiklet, jimnastik gibi sporlar sırasında veya tampon kullanımı ile yırtılabilir. Bazı kişilerde himen doğuştan itibaren olmayabilir.

Kaynaklar:
www.milliyet.com.tr (Resim de alınmıştır.)

http://www.tip2000.com/kadinsagligi/tedavi/kizlikzari.htm

http://www.doktornevra.com/cinsellik/kizlik_zari_hymen.asp

http://www.plastik-estetik.com/index2.html

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..