Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
Meslekler
 

Klasik işler

Klasik işler
 

Klasik işleri herkes yapar.

Madem arkadaş sohbetlerinde aslında demek istediğin gibi sıra dışı bir adamsan, sıra dışı işler yapmalısın.

Klasik, denenmiş, çok bilinen ve sıkıcı işlerle senin ne işin var kardeşim? bırak onları sıradan insanlar yapsın, bırak oradan kazanılacak paralar sıradan insanları mutlu etsin, seni mutlu edecek mi o işlerden kazandığın paralar?

Sen daha enteresan işler yapmalısın ki o işi zaten ancak o yapar-dı-desinler.

Senin yapacağın işler daha fazla yoruma, daha fazla akla dayanmalı, ezberlenmiş bilgilere ve ezberlenmiş davranışlara değil.

Çok daha fazla, çok kendine has olmalı, öyle mevzuatla, yasayla, yönetmelikle boğuşacak işleri bırak sıradan adamlara, onlar o işleri senden daha iyi yaparlar zaten.

Yapacağın işte her dakika strateji değiştirmek olsun, yapacağın işte bilgileri sürekli yeniden yorumlamak olsun, daha kişisel olsun, sanatçı, edebiyatçı, romancı, yönetmen ruhu taşısın.

Daha bir senin olsun ortaya çıkan eser, şaşırtsın insanları, çocuklarına, çevrendekilere daha büyük hayaller kurmasını öğretsin, ezberleri, putları kırsın.

Roman tadında, sinema filmi tadında olsun ama hem başrolü, hem de yönetmeni olmalısın yapacağın işin.

Vizyon dediğin tarla da yetişmez, beyninde biriktirdiğin ezberlerde de bulamazsın onu, vizyon yüreğindedir insanın.

Vizyona yelken açacaksan eğer, bırak ezberleri, yırt okuduklarını, unut bildiklerini… kalbini dinle, aklını değil !

Aksi halde, ya düşündüğün kadar sıra dışı değilsindir ya da sıradanlığın sadece biraz üzerindesindir veya korkarım sıradansındır belki de !

Çoğu zaman sıradan olmadığımızı hissetmekle, sıradan olmayan işler yapmanın arasındaki farkı bıçak sırtıymış gibi algılarız, elimizi biraz uzatsak değecekmişiz gibi hissederiz ama aslında ikisinin arasından atlas okyanusu geçer.

At elindeki raporları, yırt okudukları, unut bildiklerini, sıradan işleri sıradan insanlara, bırak babalarından kalan işlerini beklesinler, büyütsünler, sen geç tuvalin karşısına, al fırçayı eline ve kendini anlat.

Tamam mı? anladın sen onu.

 
Toplam blog
: 39
: 867
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Aşçılar diyari Mengen’ de doğdum, lise tahsilimi Bolu’da, üniversite tahsilimi Adana’da yaptım. İş t..