Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Kocaeli' nin pişmaniye taktiği ve '' hey koç, f.ck off''

Kocaeli' nin pişmaniye taktiği ve '' hey koç, f.ck off''
 

.

İstanbul’ dan, sadece 1 saat mesafedeki İzmit’ teki fabrikaya kim gitse, iş arkadaşları o kişiye mutlaka bir pişmaniye siparişi verirdi. Manisa’ nın mesir macunu, Kahramanmaraş’ ın dondurması, Çorum’ un leblebisi, G.Antep’ in baklavası, Afyon’ un kaymağı gibi İzmit’ in de kendiyle anılan bir tatlısı vardır. Pişmaniye.

Tel tel, tereyağı ve su karışımından yapılan hafif bir tatlıdır. Dev kazanlarda yapılır. Son zamanlarda üstü çikolata ile kaplı çeşitleri ile daha cazip görüntüler halinde satışa sunulmaya başlamıştır. Saray helvası türü de meşhurdur. Pişmaniyenin özelliği diğer tatlıların aksine hafif olmasıdır. Yedikçe yiyesiniz gelir, ne kadar yediğinizi anlamazsınız.

Kocaelispor dün Saraçoğlu stadında tipik bir pişmaniye taktiği uyguladı. Takımın başına geçmesiyle mucizeler yaratmaya başlayan, 2 hafta önce de Galatasaray’a İstanbul’ da lig tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birine uğratan Erhan Altın isimli teknik direktör’ ün ligin iki devine İstanbul’ da uyguladığı taktik de bu pişmaniye benzeri bir şey. Sıkmıyor, yakmıyor, susatmıyor. Yedikçe yerim sanıyorsunuz. Maçtan önce rakibin durumuna bakıyorsunuz '' nasılsa düşmüş''. Otur bir kutuyu afiyetle ye. Ama öyle olmuyor. Sizi rahat bırakıyor, oynadığınızı zannediyorsunuz. Hatta ilk golü atmanıza bile izin veriyor. Bir nevi avans da veriyor. Sonra direnç başlıyor ve kafa tutma, horozlanma. Maç boyu nasılsa yenerim diyorsunuz. Olmuyor. Uyuta uyuta, üstüne çeke çeke, söke söke alıyorlar puanları.

Helal olsun. Ligin ilk devresinde Engin İpekoğlu ve Yılmaz Vural’ la 9 puan alabilen ve hemen hemen bütün futbolcuları kaçıp giden, spor dünyasının kim olduğunu pek bilmediği Erhan Altın’ la şimdiden 11 puan alırken, puan kaybına tahammülü olmayan G.Saray ve Fenerbahçe’ den İstanbul’ da 4 puan almaları büyük başarı. Şimdi kendilerine '' bu Kocaeli’nin ligde yeneceği takım yok'' dediğini hatırlattıkları Mustafa Denizli’ yi bekliyorlar İzmit İsmetpaşa’ da. Asla kendilerinin sebep olmadığı ligin dibindeki yerlerine isyan edip, alkışlanacak bir kurtulma mücadesi veren Kocaelispor’ a gönülden başarılar. Düşerse yazık olacak.

**************************

Geçen bir hafta boyu, kasığına kasıtlı olarak basan rakibine yaptığı '' boğazını keserim’’ hareketi ile uğraşan medya baskısıyla Emre’ ye 1 maç ceza verildi. İlk defa böyle bir şey yapıyormuş gibi, söylenmedik şey kalmadı. Erman Toroğlu’ ndan, burada MB da, Emre’ nin Fenerbahçe’ de oynamasını hala hazmedemeyen, diğer takım sempatızanı bazı yazar arkadaşlar, yakalamışken ben de bir tane bir tane patlayayım deyip vurdukça vurdu. Oysa aynı Emre’nin , Macar Milli takımı maçından sonra bir yazara yaptığı el hareketinden sonra yine rakip takım sempatizanları, Emre aleyhine yazılanlar için '' Emre’ ye sportif linç'' başlıkları yazıyorlardı. Emre’ li Galatasaray’ ın UEFA kupasını alan kadrosuna bir bakın, kimler var. Bülent Korkmaz, Hasan Şaş ve George Hagi. Eğer Emre’ de spor ahlakı yoksa, buna kimlerin sebep olduğuna siz karar verin! O zaman herşeyi öğrenecek ve birilerini örnek alacak yaştaydı. Bunu ona öğretemeyenler, o zaman onu alkışlayanlar, (Faruk Süren dahil) 30 yaşından sonra, şimdi ona katlanmak zorunda.

Futbol bu. Yarın ne olacağı belli olmuyor. Fenerbahçe tarihinin en çok maç oynayan kalecisi olarak eldivenleri Fenerbahçe müzesinde sergilenen Rüştü Rençber 12 yıl sonra Beşiktaş’ a gitti. Adı Galatasaray’ la özdeşen, bu kulübün alt yapısından yetişen Emre Fenerbahçe’ ye geldi. Nobre Beşiktaş’ ta. Milyon eoro’ luk bu piyasa oldukça cazip. Olur ya, Lincoln bakarsın bir gün Fenerbahçe’ de.

Hamburg maçında Brezilya’ lı oyundan alınınca Bülent Korkmaz’ a ''hey koç f..ck off’’ diye hakaret etmiş. Türkçesi sansüre girer. Emre' yi o hareketinden dolayı yerin dibine sokanlar, bütün birikmiş kin ve öfkesini kusanlara bakıyorum tık yok. Yine görmezden geliyorlar. Bu camia sempatizanlarından tek bir yazı yok. Bu futbolcu yarın Fenerbahçe’ de oynasa, bu rezilliği yapsa, acaba böyle suskun kalabilirler mi yine?

Oysa bu futbolcunun bu takıma geldiğinden beri yapmadığı rezillik yok. Almanya’ daki geçmişi de berbat. Cezalarla dolu. Ama şimdi kimsede ses yok. Çünkü Trabzon maçı var. Galatasaray yönetimi ve Bülent Korkmaz, yarın Trabzon maçı olduğu için ‘’ f.ck off’’ u sineye çekmiş durumda. Futbol bir temaşa oyunu. İçinde hiçbir çirkinliğe yer olmamalı ama birini yerinden dibine sokarken, diğerini görmezden gelip, alkışlamamalı. Benden ise sus, rakipden ise vur. Spor ahlakının ona göresi, buna göresi yoktur. Ahlaksızlığa göz yumarsanız, bumerang gibi döner sizi vurur sonra, tavizi verir, . böyle sus pus kalıverirsiniz.
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..