Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kocalar neden karılarından önce ölüyorlar?

Kocalar neden karılarından önce ölüyorlar?
 

Çok belirgin ya! 2 milyon dul kadın var; belki birkaç yüz bin dul erkek.  Çoğunun da kocası ölmüş. Kadınlar hep kocalarından 10 yıl 20 yıl geç ölüyor. Tamam, bir iki neden var. Örneğin yapıları gereği kadınlar pek kalpten ölmüyor. Diğer bir akla gelecek neden kadınların yaşı küçük oluyor. Haliyle koca daha erken ölür.

Ancak 1 milyon evli çiftin kocası karısından önce ölmüşse bu birkaç kalp krizi ya da kadının yaşının küçük olması ile açıklanamaz. Sahi kocalar neden erken ölüyor?

Her ne kadar bu bununla açıklanamaz dedikse de sağlık gerekçeleri önemli. Erkekler daha fazla sigara içiyor. Kahveye gidiyor. İçki içiyor. Daha fazla stres altındalar. Daha fazla çalışarak eziliyorlar.

Yine de sanki genetik bir neden var gibi. Ama doğrusu ben işin içinden çıkamadım. Adam ölüyor, karısı 30 yıl daha yaşıyor. Hastane köşelerinde hep hasta kocalar. Dile kolay tam 1 milyon fark var. 1 milyon koca karısından önce ölmüş.

Kadınların özel bir bağışıklık sistemi mi var. Üstelik sağlıklarına da dikkat etmiyorlar. Çoğu şişman. Hareketsiz yaşam. Bir amaçları uğraşları yok, ev kadını. Yine de kocalarından sonra ölüyorlar. Karım öldü diyen erkek nadir; kocamı kaybettim diyen kadın tonlarca. Bu yüzden kadınlarda erken ölme korkusu da yok.

Sizler bir sürü neden bulabilirsiniz; ben genetik diyorum. Şey de etkili olabilir. Hani ailenin sorumluluğu kocaların üzerinde ya. Ya da belki karılarının dırdırına dayanamayarak,  kim bilir…

Aslında tüm olumsuzluklara rağmen para onlarda (çalışan ve aile reisi)ya dışarıda, yemeleri, içmeleri, gezmeleri, daha iyi yaşayabilirler. Bir de hani kocalar karılarından önce ölüyorlar ya bu öyle bir iki yıl önce değil. Karı 50 yaşında kocayı postalıyor, 90 yaşına kadar dul.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..