Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

Koçluk dediğimiz

Koçluk dediğimiz
 

Artık koçluk kavramı birçok şirkette uygulanıyor. Tecrübeli yöneticiler ile geleceğin yöneticileri bir araya gelerek tecrübe paylaşımı yapıyorlar. Koç’luk farklı bir olay. Öncelikle aldığınız paranın hakkını vermeniz lazım yani karşı taraf verdiğim para karşılığında ne elime geçti dediğinde değerli bir şeylerin aktarılmış olması yani verilen hizmetin somuta dönüşmesi gerekiyor.

Bu koçlardan maksimum fayda sağlamanın yolu nedir:
  1. Düşüncelerinizi ya da görüşlerinizi paylaşın Koç’unuzla beğendiğiniz, doğru bulduğunuz ya da karşı olduğunuz makaleleri ya da yazıları paylaşıp onun bu konu hakkındaki görüşlerini isteyin. Onların ve sizin bakış açınız ile ilgili ne kadar fazla düşünce jimnastiği paylaşımı olursa sizin için o kadar iyi olacaktır. Kendi konunuzda sürekli takipçi olduğunuzu göstermeniz ve hatta Google Alerts gibi servislerle ilgilendiğiniz konuları takip eden ve ilk bilen olduğunuzu göstermenizde yerinde olacaktır.

  2. Kurum içi çözümlemelerinizi paylaşın Muhtemelen Koç’unuzdan yaşça ve tecrübece biraz daha gençsiniz. Üst düzey öneticilerin yaptıkları en önemli hatalardan birisi şirketin ön saflarında çarpışan çalışanları ile yeterince iyi iletişim kuramamaları ya da bilgi akışını sağlayamamalarıdır. Eğer siz kurum içi ya da politik değişiklikler karşısında astlarınızın tepkilerini paylaşırsanız onların yönetici gözüyle yapacakları yorumları dinleyebilirsiniz. Bu noktada insan yönetme sanatı ile ilgili ir çok ipucu alıyor olacaksınız.

  3. Birlikte bir şeyler yapmayı teklif edin. Muhtemelen Koç’unuz çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır.(Sosyal bir projede danışmanlık, özel bir şirkette eğitmenlik vb.) Onunla birlikte o faaliyetlerden birine katılmayı, faaliyeti izlemeyi ve hatta gerekiyorsa yardım etmeyi teklif edin.

  4. Yemeğe çıkarın. Koç’unuzdaki bilgilerin sizin için hayati önemi olduğunu unutmayın. Sizin onu yemeğe çıkarmak gibi yapacağınız küçük bir jestin karşılığını fazlasıyla alacağınızdan eminim.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..