Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Yaratıcı fikri yakalamak

Yaratıcı fikri yakalamak
 

Birçok şirket kurum içi yenilik ve Ar-Ge faaliyetlerin yine kurum içi kaynakları ile çözmeye çalışmaktadır. Halbuki bir şirket şirket dışındaki müşterilerinin, taşaronlarının, tedarikçilerinin ve diğer tüm iş ilişkisine girdiği kurumların “aklını” kendi içindeki gelişim için kullanmanın yollarını arasa çok daha farklı bir resim ortaya çıkacaktır. Eğer firma dışı dinamiklerin yaratıcı enerjilerini ortaya çıkarabilecek “yaratıcı” uygulamaları hayata geçirebilirseniz çok daha fazla alternatifi yakaladığınızı göreceksiniz.

Fakat bu yaratıcılık kelimesini firmalar “her ne olursa olsun” diyerek kullanmamalılar. Öncelikle hedef belirlenmeli: rakiplerimizi pazarda geçmeye yönelik, karlarımızı artırmaya yönelik vb. fikirler toplanmaya çalışılmalıdır.

Öneriler konusunda firmalar web sitelerine ya da intranetlerine öneri formları koyuyorlar, hatta beğenilen önerinin sahibini ödüllendiriyorlar. Fakat hiç kimse “öneri forumu” yapmıyor. Bir forum ortamında gelen önerilerin tartışmaya açılmasını ve yine bir fikri öneren dışındakilerin geliştireceği bir platform sağlanabilir.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..