- Kategori
- Yemek - Mutfak
Köfteli Patlıcan sarma
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
Patlıcan adedi kadar sivri biber
4 tane domates
Patlıcan adedi kadar sivri uçlu kürdan
Kızartma yağı
Köfte malzemeleri:
250 gram kıyma
2 dilim ıslanmış bayat ekmek
1 çorba kaşığı salça
1çay kaşığı kara biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
4 çay kaşığı kuru nane
4 tane domates
1çorba kaşığı sıvı yağ (kıymanın içine koymak için)
Yapılışı:
Patlıcanlar uzun, uzun dilimlenerek, tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Daha sonra bir kurulama bezi ile suları silinir ve bol yağda kızartılır. Altı yağlanmış bir tepsiye dizilir ve üstüne tuz serpilir.
Ayrıca biberler de, tepelerinden ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır, sapları koparılır, kızartılır.
Yukarıda malzemeleri verilen köfte yapılır, ve her bir tanesi patlıcanların içine konur, rulo yapılarak sarılır, üstüne de kızarmış biberlerden bir tanesi konulur ve kürdanla biber ve patlıcan köfteye saplanır.
Patlıcanların yanına da doğranmış domatesler konularak, iki yüz derecenin üstündeki fırında pişirilir.
Afiyet olsun, sağlıklı ve mutlu günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan