Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '22

 
Kategori
Eğitim
 

Kompanzasyon Keşif İşlemi

Komanzasyon uygulamalarında ölçüm yaparak netice alınacak birkaç cihaz vardır ki söz konusu cihazlar birçok ölçüm yaparak bize fikir verirler. Bunlar elektrik sayacı, reaktif güç rölesi ve elbette çok fonksiyonlu enerji analizörüdür. Enerji analizörü pahalıdır herkes alamaz. Enerji analizörü yoksa bur durumda elimizde sadece sayaç ve reaktif güç rölesi kalıyor. Reaktif güç rölesi de bize birçok değer verir.

1-Sadece rölenin enerjisi açık kalsın diğer sigortaların hepsini indirin. Röle sırayla normalde her kademeyi adım adım devreye alacaktır. Bu durumda sadece kademeleri devreye alır devreye aldığında devrede ne kadar aktif, indüktif, kapasitif enerji vardır görülebilir. Bu durum size ihtiyacı belirlemenize yardımcı olacaktır.

2-Röleyi resetleyebilir ve tekrar devreye almadan önce tanıtarak, bozuk kademeleri bu şekilde bulabilirsiniz.

3- Röleyi manuel olarak devreye alabilir, her kademe alışta konktaktör çıkışlarını ölçerek kontaktörleri, akımlarını ölçerek kondansatör değerlerini ölçebilirsiniz.

Arızalı kademeler ve ihtiyaçları belirlediyseniz, akşamdan sabaha ne oluyor, günlük değerler nasıl oluyor birkaç gün izlemek gerekiyor. Aksi halde hata yapılabilir. Hata ise kayıp demektir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..