Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kontrol delisi

Kontrol delisi
 

Nerde bir " kontrol delisi " görseniz, aman diyim, onu kendi haline bırakın! Hiçbir deli, deli olduğunu kabul etmez çünkü!


İnsanlar boy boy... İnsanlar çeşit çeşit... Bugün de size, insanların " kontrol delisi " olanlarını anlatacağım. Bakalım anlattıklarıma katılacak mısınız?

Kontrol delisi, yanlız etrafını kontrol etse iyi... Kendinden başlayarak, gücünün yettiği yetmediği kim varsa etrafında; sözünü dinleyecek ya da kulak arkası edecek olsalar da, kontrol delisi; kimin ne yapıp hakkında ne düşüneceğine aldırış etmeden menziline giren her ne varsa kontrol etmeye çalışır.

Odasındaki akvaryum, masasındaki kalemlik, ofisindeki çalışma masası, evindeki elbise dolabı ihbar edip durur bize o deliyi! " Burada! Burada! Aradığın deli burada! Onu başka yerde arama! "

Ütülü pantolonları hep tek çizgilidir. Tabii ki, elleriyle yaptığı ütünün izi... Ayakkabıları hep aynı hizayla dizilir kapının yanına ya da yıllardır aynı yerde duran portmantosuna... Elinden gelse; misafir, arkadaş, eş dost demeden herkesi ortak edecek düzen ve kontrol odaklı yaşamına; ammaaa... Allah'tan ki, arkadaşları onun kadar deli değil; ya da o, arkadaşlarını henüz o derece delirtememiştir!

Sırf dediği olsun, düzeni bozulmasın diye her türlü angaryanın gönüllü hamalıdır kontrol delisi... Aynı ortamı paylaştığı, en samimi arkadaşlarıylayken bile, hiçbir işe kimseciklerin elini değdirmez. En abudik gubidik işleri bile yapmaya dünden razıdır. Amannn! Dokunmayın! Delimizin düzeni bozulmasın!

Kütüphanesindeki kitapları numaralandırmaktan da, onlarca gömleğini model model ayırıp, ayrı ayrı askılara asmaktan da asla yüksünmez, zinhar yorulmaz kontrol delisi!

Yatağında en sevdiği kadınla sevişirken bile sırtındaki yastığın nereye yaslı olduğunu düşünür! Sonsuz bir tutkuyla bağlandığı adamla akşam yemeği yerken, bir gözü, aklının bir köşesi hep masa düzenindedir. Çatal nerede, bıçak nerede! Adı üstünde... Kontrol delisi işte!

Sevgilisine mesaj mı atacak? Atacağı mesajın harflerini bile sayandır o! Sakın şaşırmayın.

Denize gireceği saatten, sabah kahvaltısına, ne zaman hangi sinemaya gideceğinden, en yakın arkadaşıyla içeceği keyif kahvesine kadar her şeyi dakikası ve saniyesiyle bilmek, muhattaplarına da bildirmek ister! Ne yapsın. Elinde değil... Kontrol delisi işte!

Arabayı hep aynı hızda kullanır. Bacaklarını ömür billah aynı ritimle hareket ettirir! Evden çıkış saati, işten dönüş zamanı kimsecikleri şaşırtmaz onun. En büyük süprizleri bile sevenleri tarafından önceden tahmin edilebilir. Ne yazık!

Ne okuduğu dergiye, ne çalıştığı kitaba tek bir çizgi atabilir kurşun kalemiyle... Maç izlerken oturduğu koltuk, yatarken giydiği pijamalar; hep aynı renk, hep aynı desen... Ne gittiği mekanlar değişir, ne sevdiği yemekler farklılaşır. Değişim, ölüm kadar uzaktır ona çünkü.

İşin en acı yanıysa, kontrol etmeye çalışırken çar çur ettiği yaşamının, nasıl da uçup gittiğini ellerinden, anlamadan ayrılıverir bu dünyadan!... En büyük eziyeti hep kendine etmiş, en çok kendi ruhunu yorup kendi bedenini hırpalamış bir insan olarak.

Her deli gibi, yalnız kendinedir onun da zararı.

Size anlattıklarımı aman ona duyurmayın. Sonra büsbütün kontrolden çıkmasın!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..