Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

Köpekler-Melekler-Günahlar

Yazan:Uçar Demirkan

Geçen gün gazetelerde bir haber vardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çıkardığı duvar takviminin o günkü sayfasında Peygamberin bir hadisi varmış. Bu hadise göre; evlerde köpek beslenmemeliymiş. İçinde köpek beslenen bu tür evlere melekler girmezmiş.

Büyük olasılıkla; evlerde namaz kılınıyor olacağından, köpeğin namaz kılınan yerleri kirleteceği endişesi ile bu tür bir hadis söylenmiştir.

Ancak; bu durumda ortaya şöyle gariplikler çıkmaktadır.

Köpek giren eve melekler girmeyeceğine göre; evinde köpek besleyenlerin evlerinde işledikleri günahlar, kulların sevap ve günahlarını amal defterlerine işlemekle görevli olan Mikail melek o eve giremeyeceğinden o kişilerin amal defterlerinin günahlar kısmına işlenemeyecektir.

Bu durumda; kıyamet gününde evlerinde köpek besleyenlerin günah-sevap dengesi bozulacaktır.

Keza; evinde köpek besleyenlerle beslemeyenlerin amal defterlerine işlenmiş günah dengeleri de bozulacaktır

Diğer yandan; köpek beslenen evde eceli gelmiş yatalak bir hasta olsa, evden hiç çıkamadığından, bu kez de can alıcı melek olan Azrail melek eve gelip o kişinin canını alamayacaktır.

Yine geçen gün gazetede bir başka haber vardı. Buna göre; mütedeyyin görünümlü bir kadın dokuz yaşındaki kendi oğluna cinsel istismarda bulunmuştu. Bu hatun, evinde köpek besliyorsa bu günahını Mikail melek eve giremediğinden ,  kadının amal defterine yazamayacak  mıdır?

Bir de evde kedi besleyenler; kanarya, muhabbet kuşu, papağan ve başka kuşlar besleyenler; akvaryumda balık besleyenler; daha da değişik davranıp kobay, tavşan, bukalemun, kertenkele ve benzeri hayvanlar besleyenler vardır. Bu hayvanların da evlerde beslenmesinin yasaklanması gerekmez miydi? Bunlar de namaz kılınan yerleri kirletebilecek hayvanlardır.

Melekler bu tür hayvanların beslenmekte olduğu  evlere de mi giremeyeceklerdir?  Bu evlerde işlenen günahlar da amal defterine işlenmeyecek midir?

Bu konuları tartışmak aklıma Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul kuşatmasını getirdi. Bu kuşatma sürerken;  Bizans kilisesinin rahipleri meleklerin kadın mı erkek mi olduklarını tartışıyorlarmış. Şimdi tıpkı Bizans’ın İstanbul’u gibi; kuşatma altında bulunan Türkiye’de de köpekler-melekler ve günahlar gibi konuları mı tartışacağız.

Zaten Allah-ı Azimüşşan ayetlerinde “Ben her şeyi gören, duyan, bilenim” demiyor mu? O zaman bunları tartışmak niye.

Evlerde her türden hayvan beslenebilir. Namaz öncesi bu hayvanlar, namaz kılınacak yerlerden uzaklaştırılabilir. Namaz kılınacak yerler,  her seferinde yeniden temizlenir ve namaz bozulmadan eda edilebilir.   

 

 
Toplam blog
: 142
: 578
Kayıt tarihi
: 04.09.13
 
 

1940 yılında İzmir'de doğdum İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdim 1961 yılında Mülkiye(Siyasa..