Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kork Türkiyem kork

Eskiden akşamları daha çok çıkardım dışarı. Artık ev ile işyerim arasında tüketir oldum ömrümü. Ne, sahile uzanıp dalgaların sesini dinlerken içtiğim biraların tadı kaldı, ne de arkadaşlarla iki tek attığım rakının.

Daha çok haber izler oldum televizyonlarda. Başbakan Tayip Erdoğan’ı izliyorum en çok da. Sivas’tan öteye gidememekle suçluyor Deniz Baykal’ı, Devlet Bahçeli’yi. Ankara’nın göbeğinde, Kızılay’da, Tekel işçilerinin çadırının bulunduğu Sakarya caddesinden geçmeye korktuğunu söyleyemiyor ama.

ABD Başkanı Obama’nın kullandığı, mermi geçirmeyen çelik yelekten giyecekmiş bundan sonra. Güvenlik önlemleri iyice arttırılmış, Artık vatandaşın yanına sokulmasına da izin verilmiyor.

Ne hazin!

Kimden korkar bu kadar?

Halkından mı?

Korkarsa niçin korkar acaba!

Dün akşam canım sıkıldı, dışarı çıkıp iki tur atayım dedim.

Turizmin başkenti dedikleri Antalya’nın neresine giderseniz gidin, akşam dokuzdan sonra cinayet işlense tanık bile bulamazsınız.

Hadi ailelerin çoluk çocuk dolaşmaya çıktığı Konyaaltı Caddesini geçelim, gençlerin uğrak yeri Işıklar Caddesi neden boş? Nereye gitti gülen insanlar, sarmaş dolaş gezen genç aşıklar? Barlardaki müşteri sayısı, çalışan garsonlardan az. Birçoğu kepenklerini kapatmış. Böyle devam ederse, iki tek atacağımız yer de kalmayacak yakında. (Yoksa AKP’ de bunu mu istiyordu?)

Başbakan teğet geçti dediğine göre, ekonomik kriz de etkilemiş olamaz!

Yalan mı söyleyecek koskoca Başbakan!

Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit’in başbakanlık dönemlerini bilirim. Gazetelerde yazılmadık cümle, televizyonlarda söylenmedik söz kalmadı. Yerden yere vuruldu. Hiçbir başbakan Tayip Erdoğan kadar desteklenmedi. Ama yok işte, yine de yaranılmıyor. Herkesten, her şeyden şikayetçi.

Belediye başkanlığı döneminde, ‘Elhamdülillah şeriatçıyız’, ‘Ben İstanbul’un imamıyım’ gibi laflar ederdi. Başbakanlığı döneminde işi “Ananı da al git” demeye kadar vardırdı. Nereye gidebiliriz ki biz? Onlar sıkıştı mı yurtdışına gider, orada yaşarlar. Bizim Türkiye’den başka neremiz var?

Son beş yıldır, sürekli darbe yapılacağını anlatıyor. AKP’ye karşı kimin sesi çıkıyorsa, Ergenekon terör örgütü adı altında yakalanıp Silivri cezaevine tıkıldı. Ömrü yetenler mahkemeye çıkıp kendilerini savunacak!

Polis zaten hükümetin emrinde. Sırada Silahlı Kuvvetler var. Orayı da hizaya soktuktan sonra, gel keyfim gel!

Kork Türkiyem kork!

Türkiye, kabuğunu kırdı çünkü.

Küreselleşti çünkü. Artık bankalarımız, fabrikalarımız, madenlerimiz emperyalistlerin elinde.

Kork Türkiyem kork!

Aydınlarımıza, solcularımıza bir haller oldu!

 
Toplam blog
: 36
: 1166
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1962 yılının mayıs ayında Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köyünde doğmuşum. Gazi Üniversitesi BYYO..