Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Korkut Özal

Korkut Özal
 

Korkut Özal


Korkut Özal da gitti. Düşünce şeklini, konuşmalarını çok beğenirdim. Tam ve tipik bir İTÜ lüydü.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkeyi genellikle eski Osmanlı paşaları, Osmanlı askerleri idare etti. Sonra Mülkiyeliler öne çıktı ve uzun müddet memleketi onlar idare etti. 1960 lardan sonra İTÜ lüler öne çıktı. Demirel, Erbakan, Turgut Özal, diğer Özallar vb. Bir İTÜ lü ile konuşurken, önceden bilmiyorsam bile çoğunlukla İTÜ lü olduğunu anlarım. Aynı kalıptan çıkma, aynı tornadan çıkma gibidirler. Düşünce tarzları, bir soruyu cevaplama tarzları, bir problemi analiz tarzları hemen birbirinin aynıdır.

Ben İTÜ lüleri çok beğenirim, onlarla sohbet etmekten çok hoşlanırım, eğer öğrenmek istediğim teknik bir sorum varsa onlar anlattığı zaman hemen anlarım, çünkü çok güzel anlatırlar. Erbakan için sözlenen bir anektod vardır, İTÜ de hocayken, makinayı veya motoru anlatacaksa, önce demir cevherinin topraktan çıkarılışından başlardı derler.

İTÜ lüler Türkiye'ye çok iyi hizmetler ettiler, çok şey kazandırdılar. Korkut Özal da onlardan biriydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, yakınlarına sabırlar versin.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..