Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '06

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Körler ve teknoloji

Körler ve teknoloji
 

Hergün, herkesin yaşam konforunu artırıcı bir çok proje gündeme geliyor. Beni çok etkileyen ve körlerin interneti kullanmaları için yapılan iki devrimci çalışmadan bahsedeceğim.

Bu uygulamalardan ilki google’ dan. Google, körlerin bilgisayarlarında kullandıkları text-to-speech yazılımları (yazıyı söze dönüştüren yazılımlar) ile uyumlu bir arama özelliğini açtı. Bu uygulamaya http://labs.google.com/accessible adresinden ulaşmak mümkün. Sayfalar kullanışlı olması için özellikle çok basit yapılmış.

Diğer uygulama ise Kurzweil Ulusal Federasyonundan. Bu uygulama özellikle hergün okunması gereken şeyler konusunda körlere yardımcı olmayı amaçlamış. Örneğin email, atm slipleri vb. Bu uygulamada alınan alet (sitede görülebilir: http://www.knfbreader.com/ ) karakterleri okuyarak cihaza yüklüyor ve daha sonra Google’ın yaptığı gibi seslendiriyor. Aynı zamanda cihazın kamerası kullanılarak bir restaurant menüsü, bir yol tarifi de makineye aktarılabiliyor. Bu bilgiler bilgisayara ya da palm cihazlarına aktarılabiliyor.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..