Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Köşesinde "Töplümsel" konulara değinen fikir adamına atfen!

Köşesinde "Töplümsel" konulara değinen fikir adamına atfen!
 

Barış görüşmelerinin olduğu bu süreçte kalemler oynarken daha çok bu barışa, kürt açılımı konusuna yoğunlaşıyor yazarlarımız.

Geçenlerde sürekli aldığım bir gazete de takip ettiğim bir yazarın yazısını okudum. Başka bir gazeteden ve onun yazarından bahsetmiş yazısında. Türkiye’nin yüksek tirajlı gazetelerinden birinde yazı yazan entelektüel (!) yazarlarımızdan birisi bu yazıya konu olan kişi. Bende dayanamadım her zamanki gibi o ünlü söz geldi aklıma “söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.”

Türkiye’de bir çok yazar var yazarken durması gerektiği yeri bilmeyen.

Birçok siyasetçi var konuşmasına dikkat etmeyen.

Bu entelektüel yazarımız Kürt açılımının gündemi meşgul ettiği şu günlerde Dtp genel başkanı Ahmet Türk’le ilgili bir yazı kaleme almış.

Bir görüşü tartışmak, gündemi meşgul eden olaylarla ilgili kendi düşüncelerini yazmak, hatta o düşünceleri sonuna kadar savunmak filan değil bu yazarımızın bu yazısında yaptığı şey.

Yazıya döktüğü her düşünce tehlikeli. Yazısından sonra ne gibi tepkilerle karşılaşacağını hiç düşünmemiş besbelli.

Yani kısaca yazarken sonrasını hayal etmemiş.

Basında bu yazara benzer birçok kalemşör var. Yazdıklarıyla ipin ucunu kaçıran. Şovenizme varan söylevleri ve şovenizme varan yazılarıyla gazetelerin köşesini süslüyor bu kalemşörler…

“Töplümsel süreç” demiş bu yazarımız yazısında. Bu yazıda sadece bunu demekle kalmamış, Akp eleştirisi yaparken yanına birkaç dönek, bir iki liboş al diye nasihatte bulunmuş Türk’e…

Ahmet Türk’e nasihat veriyor. Bu arada da zekice bir hamleyle (!) Ahmet Türk’ün şivesine dokundurmadan da geçmiyor.

Hakaret sayılabilecek dönek lafını kullanıyor yazısında hem de çirkince.Şiveyle dalga geçerek pişkinliğin son noktasına nasıl ulaşılır okurlara gösteriyor.

Sonuçta bu adam kahvede arkadaşlarıyla muhabbet etmiyor. Herkesin okuyabileceği en yüksek tirajlı gazetelerden birine siyasi bir yazı yazıyor.

Bu yazıyı yazalı birkaç gün oldu. Hiçbir tepki yok yazara. Ufak tefek yazılar yazılıyor fakat kendi gazetesi ya da kendi çevresi de dahil hiç kimse demiyor bu nasıl şoven bir yazı böyle diye…

Bu yazarımız çekinmedi yazarken çünkü sonunda hiçbir tepkiyle karşılaşmayacağını biliyordu.

Ve aynen öyle oldu.

Dalgasını geçti.

Yazılarına devam ediyor.

Aynı zamanda pişkinliğine …

 
Toplam blog
: 14
: 765
Kayıt tarihi
: 01.08.09
 
 

1989 Adana doğumluyum, Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisiyim. Edebiyatla yakından ilgiliyim ayrıca..