Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '19

 
Kategori
TV Programları
 

Kovboylar Geri Döndü

Takip edenler bilir, TRT'de uzun yıllar pazar sabahlarının vazgeçilmesi western sinema kuşağı olur ve kovboy filmleri izlenirdi. Çocukluğumuzda babalarımızdan bize geçen bu kuşak geçtiğimiz yılın ortalarında ABD ile ilişkiler bozulunca(ne zaman iyidi tartışılır) kaldırılmış yerine yerli yapım Aile Kuşağı adı altında sinema filmeleri verilmişti.

İlk zamanlar boşluk hissi vereceğini düşünsemde daha önceki bloglarımın birinde bu konuya değinmiş hatta "Koyverdin Gittin Beni" filmini eşim çocuklarım ile birlikte ailece izleyerek aldığımız menuniyetimi yazıya dökerek sizlerle paylaşmıştım.

Lakin sonra , yani 2-3 haftalık bir sinema kuşağından sonra her hafta çarşamba günleri ekrana kitlendiğimiz "ERTUĞRUL" dizisinin çok eski bölümlerinden başlatarak farklı bir formasyona geçildi. Bence gereksizdi ve izlemeyide bıraktık zaten.

Şimdi Western filmleri geri geldi TRT2 de yayınlanmaya başlayarak.

Ne oldu ABD ile iyimi olduk yada neden kalkmıştı neden başladı?

TRT1 neden Ertuğrul ile sinema kuşağını dizi kuşağına çevirdi ?

Son zamanlarda çok daha hızlı bir şekilde yok olan Aile kültürümüzün en büyük düşmanı olan Televizyon yayınları artık bir kendine çeki düzen vermeli Türk'ün özündeki kültürü hareketlendirecek programlara dönmelidir.

Kim kiminle yatmış, kalkmış magazinler, Saçma sapan aşiret dizilerindeki boş çekişmeler, İzdivaçlar,Şiddet yanlısı programlar,Reyting uğruna tartışmalar bu tür şeyleri izletilerek algımıza pompa edilmesi ile nerdeyse aile için uygun olmayan munasebetler bile normal bir yaşam biçimiymiş gibi kanıksanıyor, sokakta kabul görmeyeceğimiz mafyavari dizileri ve oyuncu karakterlerini kahraman ilan ediyoruz ve bu şekilde kabul görüyoruz.

Kovboy filminden nerelere geldik diyenlerimiz olabilir, kovboy filmlerinde biz yokuz,bizim kültürümüz yok yıllarca buna bağlı yaşadık.

Şu an hergün izlediğimiz dizi,sinema,magazin yani yukarda bahsettiğim diğer programların dışında adına tolkshow denilen yada tek kişilik gösterimlerde sokakta  sıradan birinden duyacağımız benzer argo kelimeden dolayı cinayet işleyecek duruma gelirken bu gösterimlere yüksek bedel ödeyerek gidip güle oynaya çıkıyoruz. Bu kültürde biz yokuz...

Bir toplumu yıkacak en büyük silah o toplumun Kültürünü yok etmektir.

Farkındayız Yok oluyoruz.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..